Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL
En bild

Om oss

Sedan bildandet 1961 representerar Svenska Volleybollförbundet den organiserade volleybollen i Sverige och dess medlemmar.

Vi företräder rörelsen gentemot Internationella Volleybollförbundet (FIVB), Europeiska Volleybollförbundet (CEV), Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna. Vi för relationen till samhälle, media, partners, publik, utövare och andra aktörer.

Svenska Volleybollförbundet, landets alla volleybollföreningar och deras tiotusentals medlemmar samlas tillsammans under varumärket Svensk volleyboll.

Internationellt verkar Svenska Volleybollförbundet på en enorm global arena, där volleyboll är världens största idrott sett till antalet utövare. Uppskattningsvis 800 miljoner människor världen över spelar volleyboll minst en gång i veckan.

SVERIGES MEST VÄLKOMNANDE IDROTT

Vår vision är att vara Sveriges mest välkomnande idrott. Svensk volleyboll ska erbjuda tillgänglig livslång idrott där alla känner sig uppskattade och betydelsefulla, och får ett socialt och glädjefullt aktivt sammanhang. De som vill ska enkelt kunna bli del av Svensk volleyboll.

RÖRELSE GENOM VOLLEYBOLL -
VOLLEYBOLL GENOM RÖRELSEN

Vår verksamhetsidé tar avstamp i parollen Rörelse genom volleyboll - volleyboll genom rörelsen, som slår fast vad vi jobbar med och vilka vi jobbar för. Svenska Volleybollförbundet verkar för alla former av organiserad volleyboll, beachvolley och snowvolley, anpassat efter var och ens förutsättningar, så att vi skapar ett livslångt intresse för volleyboll och ett aktivt liv.

VI NÅR RESULTAT GENOM SAMSPEL OCH NYTÄNKANDE

Vår värdegrund utgår från att vi når resultat genom samspel och nytänkande.

Samspel:
Alla ska vara lika viktiga både på och utanför planen. Tillsammans är vi ett lag där vi inspirerar och hjälper varandra, och där allas utveckling är viktig för vår gemensamma framgång.

Nytänkande:
Vi vill vara nytänkande och innovativa. Jämfört med traditionell idrott, där mängd och antal ofta står i centrum, väljer vi att sätta våra medlemmar i fokus och premierar engagemang och lojalitet. Vi ska erbjuda våra medlemmar idrotts-Sveriges bästa medlemskap.

Välkomnande:
Vi är välkomnande och inkluderande. Ingen ska diskrimineras på grund av kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder.

Vidare är Idrottsrörelsens gemensamma värdegrund Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. central för all verksamhet Svenska Volleybollförbundet bedriver.Sponsorer