Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Final call: Anmäl lag för seriespel inför säsongen 2024/25!

Anmälan är öppen! Lag som vill spela i Svenska Volleybollförbundets seriesystem under säsongen 2024/25 ska registrera sig senast onsdagen den 15 maj.

ANMÄL LAG HÄR! Länk till annan webbplats.

Foto: Robert Boman

Volleybollsäsongen 2023/24 är inne på sluttampen, med serieavslutningar, U16-Mästerskapet, SM-slutspel och – som final – en underbar majmånad med bland annat Örebro Challenge, Ungdoms-SM och Junior-SM.

Parallellt är planeringen i full gång inför nästa säsong. Föreningar och lag som vill delta 2024/25 ska anmäla sig för spel; anmälningsslussarna står vid gavel fram till onsdagen den 15 maj.

Nya föreningar och lag som har för avsikt att kliva in i seriespel är varmt välkomna att anmäla sig till division 3 på samma sätt och med samma deadline.

Föreningarna anmäler sina lag via Profixio Länk till annan webbplats.. Det är enkelt, men för att underlätta ytterligare finns en manual som tar anmälaren igenom den korta processen. Manualen finns publicerad på anmälningssidan för respektive serie, här ett exempel från damernas division 1. Länk till annan webbplats.

Behövs hjälp på traven, eller finns kanske andra tävlingsrelaterade frågor? Kontakta då Tävlingsledningen via tl@volleyboll.se!

Arbetet med serieläggningen inleds under andra halvan av maj och inkluderar serieindelningen, säsongsupplägg och spelscheman. Så snart det är klart kommuniceras det på volleyboll.se samt direkt till alla föreningar som anmält sig.

Nya lag och föreningar välkomnas

Svensk volleyboll har stark medvind, allt fler vill spela och tävla i volleyboll. Svenska Volleybollförbundet arbetar framgångsrikt med att ta vara på det ökade intresset, som syns tydligt i såväl antalet tävlingslicenser som antalet seriespelande lag.

Efterfrågan på att tävla i kombination med riktade insatser har exempelvis gjort att antalet lag i division 3 ökat från 21 till 120 sedan säsongen 2019/20; detta trots en pandemi som gjort sitt bästa för att sätta käppar i hjulet.

Inför nästa säsong är förhoppningen och målet att den positiva utvecklingen fortsätter. Att delta i det nationella seriespelet är kul och fördelarna är många. Administrationen är centraliserad och sköts av förbundet, som via Serieportalen och Genius Sports tillhandahåller seriesajter med bland annat livescore och lagsidor, som ger alla lag möjlighet att publicera artiklar, bilder och film att sprida till medlemmar, supportrar och lokalpress.

Nya föreningar och lag som vill delta i seriespelet kliver in i division 3.

Vill du och ditt lag veta mer om seriespelet? Läs mer via länkarna nedan, och vveka inte att höra av dig Tävlingsledningen (tavlingsledningen@volleyboll.se)!

LÄNKAR

Anmäl laget för seriespel här, via Profixio Länk till annan webbplats.
Mer information om seriesystemet och anmälan Länk till annan webbplats.
Snabbguide: Kom igång med seriespelet! Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2024-05-14

Senast uppdaterad: 2024-05-14

Visa fler nyheter

Sponsorer