Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ungdoms-SM 2024: Rekordmånga lag reser till Jönköping

Den underbart volleyintensiva majmånaden tågar vidare med 2024 års rekordstora upplaga av Ungdoms-SM i volleyboll som avgörs helgen 11-12 maj i Jönköping. 32 flicklag och pojklag har kvalificerat sig för SM-tävlingen, medan ytterligare 54 deltar i de öppna klasserna.

SM-klassernas alla matcher streamas på VolleyTV.se! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto: Robert Boman

Ungdoms-SM arrangeras av Habo Wolley och KFUM Jönköping och i år är det lag med spelare födda 2007 eller senare som deltar.

Via kvaltävlingarna i februari och mars säkrade 16 flicklag och 16 pojklag avancemang till SM-tävlingen i Jönköping där ära, titlar och medaljer står på spel kommande dagar. Noterbart är att båda arrangörerna finns representerade i SM-klassen, på såväl flick- som pojksidan.

VolleyTV.se streamar SM-klassernas alla matcher Länk till annan webbplats.. Du kan välja mellan att köpa matcherna styckvis eller lösa ett turneringspass som inkluderar alla matcher.

Parallellt med SM-turneringen avgörs även de öppna klasserna, till vilka hela 54 lag anmält sig för spel; 36 på flicksidan och ytterligare 18 bland pojkarna.

Totalt 86 lag deltar alltså i helgens volleykavalkad i Jönköping, vilket är nio fler än förra året och ett nytt, präktigt deltagarrekord. Tillsammans kommer lagen kombinera för omkring 250 matcher inom loppet av två dygn.

Mästerskapet sammanfaller med Svenska Volleybollförbundets årsmöte som kommer att äga rum lördagen den 11 maj på Quality Hotel Match i Jönköping. Här kan du läsa mer om det! Länk till annan webbplats.

Vi önskar deltagande lag och arrangerande föreningar stort lycka till med helgens volleybollbravader!

Ungdoms-SM 2024

Datum: 11-12 maj
Plats: Jönköping
Arrangör: KFUM Jönköping Volleyboll, Habo Wolley
Vem får delta?
- I mästerskapsslutspelet, kvalificerade lag med spelare födda 2007 eller senare.
- I öppna klassen, alla lag med spelare födda 2007 eller senare.

LÄNKAR

Fler nyheter

Publicerad: 2024-05-10

Senast uppdaterad: 2024-05-10

Visa fler nyheter

Sponsorer