Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Herrlandslagets EM-kvaläventyr startar i Habo 17 augusti

Fr. vänster: Joel Andersson, David Pettersson, Viktor Lindberg, Oskar von Sydow, Daniel Gruvaeus. Foto: Robert Boman

Det stora avstampet för de svenska volleybollherrarnas nysatsning sker i Habo lördagen den 17 augusti. Där och då är det dukat för EM-kvalpremiär och nyckelmatch mot Schweiz som gästar nybyggda Habo Arena. Biljettsläpp på TicketCo.se tisdagen den 30 april kl. 12:00!

2024 markerar starten på en ny era för Sveriges herrlandslag i volleyboll som under nytillträdde förbundskapten Gido Vermeulen gör en långsiktig och hållbar satsning med målet att bli konkurrenskraftigt på den europeiska scenen.

EM-kvalet som startar i augusti utgör en av de första anhalterna på den långa utvecklingsresa som trupp och ledarstab ger sig in på. Sverige har lottats in i en trelagsgrupp där Spanien och Schweiz utgör motståndet.

Kvaläventyret inleds med hemmamatch mot Schweiz lördagen den 17 augusti kl. 18:00 - en match som förläggs till volleybollfästet Habo. Här finns såväl splitternya Habo Arena som en kunnig och passionerad volleybollpublik.

– Vi visste att den nya arenan skulle ge klubben nya, spännande förutsättningar, men en EM-kvalmatch har vi inte vågat drömma om. Med den stöttning vi får från Volleybollförbundet, Habo kommun och det stora antalet engagerade medlemmar vi har, så känner vi oss glada och stolta att anta utmaningen som arrangör. Volleyboll är en stor sport i Habo och med hjälp av detta får vi möjligheten att göra den än större i hela regionen. Vi ser fram emot en verklig volleybollfest i augusti, säger Jan-Anders Haag, ordförande i Habo Wolley.

Jakob Birgersson, projektledare på Svenska Volleybollförbundet, fyller på:
– Det känns som en fullträff att herrlandslaget påbörjar sin långsiktiga resa med EM-kval i nya Habo Arena. Habo Wolley står för framtidens spelare med sin stora barn- och ungdomsverksamhet. De har god uppslutning på sina Elitseriematcher och visat framgångsrikt arrangörskap av Ungdoms-SM. Vi ser fram emot att samarbeta och skapa en publikfest som blir minnesvärd för både spelare och besökare.

I de blågula spelarleden finns en spännande mix av skickliga lirare med mycket erfarenhet och unga talanger som kan ta stora kliv i sin utveckling. Många av de landslagsaktuella spelar på hög nivå utomlands, samtidigt som det hemma i Elitserien och på ungdomssidan finns och är på väg upp intressanta namn med höga ambitioner och stor potential. 20 spelare kallades nyligen till ett uttagningsläger Länk till annan webbplats. som äger rum i början av maj.

Habo Arena blir volleybollborg under EM-kvalet.

– Det är väldigt roligt för både Habo Wolley och Habo kommun att en landskamp förläggs här. Vi har i Habo Wolley en fantastisk förening som har allt från barn- och ungdoms- till elitverksamhet. Att föreningen nu får arrangera denna internationella match känns extra kul för oss invånare som ges möjlighet att se en landskamp. Jag ser fram emot arrangemanget och att fler människor får möjlighet att upptäcka vår kommun, säger Susanne Wahlström, kommunalråd i Habo.

– Habo kommun är verkligen glada och stolta över att Habo Wolley kommer att stå värd för en landskamp i vår nya fina arena. Evenemanget kommer betyda mycket för Habos invånare och är en möjlighet att främja näringslivet och besöksnäringen i kommunen då vi gästas av besökare från olika delar av landet, säger Monika Raske, näringslivsansvarig på Habo kommun.

Biljettsläppet sker på TicketCo.se tisdagen den 30 april kl. 12:00. Häng på låset!

HERRLANDSLAGETS EM-KVALMATCHER
2024 - kvalperiod 1
17 augusti: Sverige – Schweiz, Habo Arena
28/29 augusti: Spanien – Sverige

2025 - kvalperiod 2
9/10 augusti: Sverige – Spanien
16/17 augusti: Schweiz – Sverige

LÄNKAR

Mer info om EM-kvalet Länk till annan webbplats.
Mer info om herrlandslaget Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2024-04-23

Senast uppdaterad: 2024-04-23

Visa fler nyheter

Sponsorer