Rysare inledde Grand Prix – Örebro till final

Grand Prix är igång med dunder och brak. Detta efter lördagens första semifinal på damsidan, där Örebro, en av förhandsfavoriterna, kämpade ned elitserienykomlingen Göteborg, som stod för en imponerande insats i klubbens första GP-framträdande.


ÖREBRO 3-2 GÖTEBORG
Setsiffror: 25-17, 23-25, 23-25,
Poängbäst:  Paulina Lindberg (20), Örebro Volley. Taylor Bruns (16), Göteborg.
MVP: Paulind Lindberg, Örebro. Taylor Bruns, Göteborg.
Komplett statistik!


De båda kombattanterna klev in i GP-semin med relativt svajig form, där Örebro hade två raka förluster och Göteborg tre. Spelet böljade fram och tillbaka, med närkingarna som det klart starkare laget i första set, men med ett Göteborg som jobbade sig både ikapp och förbi. Mycket tack vare sin skickliga passare Taylor Bruns, som briljerade i såväl spelfördelning som med sina vassa och svårlästa anfall.

I fjärde akten höjde sig Örebro, tog åter tag i taktpinnen och tvingade fram skiljeset. Väl där fortsatta de forsa fram hela vägen till 3-2-segern, som innebär avancemang till söndagens GP-final där ära, prispengar och Europacupplats står på spel.

– Vi kom inte riktigt igång med vårt spel och fick kämpa väldigt mycket. Göteborg gör en jättebra match, spelar skitbra, men vi gnuggar på och efter ett tag kommer vi in i det. Nu vet vi ju inte ännu vilka som kommer stå på andra sidan nät i morgondagens final, men oavsett behöver vi börja med att titta på vad vi gjorde bra i semin och vad som kan göras bättre för att komma förberedda, säger Annika Wallentin, assisterande coach i Örebro Volley.

– Det är blandade känslor just nu. Att förlora är aldrig kul, men samtidigt är jag otroligt stolt över laget och hur tjejerna verkligen steppade upp och spelade väldigt bra. Det har gått trögt på sistone, att då få se så många höja sig och ge allt känns fantastiskt. Vi var inte det bättre laget i dag, men vi kämpade verkligen hela vägen, sammanfattar Göteborgs MVP, Taylor Bruns.

Vilka motståndarna blir i söndagens medaljmatcher avgörs med start 12.45 då förstaseedade Engelholms VS utmanas av Linköpings VC, som även de spelar sitt första GP.

”Så här nära”, var Göteborg att skrälla i semin mot Örebro. Foto: Robert Boman.

Upplev GP på plats!

Grand Prix-helgen upplevs bäst tillsammans med andra volleyfantaster på plats i Uppsala, där läktarna och Fyrishovs hallar fylls av glädje, gemenskap och action.

För att undvika köer i entrén uppmanas besökare förköpa biljetter via Eventim, som är officiell biljettförmedlare. Det går att köpa både dagsbiljetter och helgbiljetter, som ger entré till samtliga tre mästerskap som avgörs i Fyrishovs hallar under de två intensiva tävlingsdagarna.

KÖP BILJETTER HÄR!

Alla matcher livestreamas

Tycker du precis som vi att volleyboll är världens bästa TV-sport? Då har du något att se fram emot i helgen! För den som inte kan ta sig till helgens volleybollfest finns nämligen möjlighet att se samtliga Senior-GP-matcher via livestream på www.volleytv.se.

Sändningarna produceras av Joakim Andersson, som under elitseriesäsongen sköter streamingen åt bland annat Södertelge VBK. GP-sändningarna utgörs av en fyrkameralösning med kommentator och grafik.

Du kan enkelt köpa tillgång till sändningarna. På den här sidan hittar du information om hur du går till väga samt vilka erbjudanden som finns att tillgå.

SPELSCHEMA – SENIOR GRAND PRIX

2023-01-21
10:00 Semifinal 1 – damer: Örebro 3–2 Göteborg
12:30 Semifinal 2 – damer: Engelholm (1) – Linköping (4)
15:30 Semifinal 1 – herrar: Hylte/Halmstad (1) – Lund (4)
18:00 Semifinal 2 – herrar: Falkenberg (2) – Habo (3)

2023-01-22
09:00 Bronsmatch – damer: Förloraren semi 1 – Förloraren semi 2
11:30 Bronsmatch – herrar: Förloraren semi 1 – Förloraren semi 2
14:30 Final – damer: Vinnare semi 1 – Vinnare semi 2
16:30 Final – herrar: Vinnare semi 1 – Vinnare semi 2

FAKTA – GRAND PRIX 2023
Datum: 21-22 januari
Plats/arena: Fyrishov, Uppsala
Regerande mästare: Hylte/Halmstad (dam), Hylte/Halmstad (herr)
Officiell turneringssajt: www.grandprixvolleyboll.se.

GP-HISTORIK: MESTA MÄSTARNA
Damer
Engelholm: 9 guld
Örebro: 7 guld
Katrineholm: 2 guld
Elverket (Vallentuna): 3 guld
Hylte/Halmstad: 1 guld
Svedala VBK: 1 guld
Sollentuna: 1 guld

Herrar
Falkenberg: 7 guld
Hylte/Halmstad: 6 guld
Linköping/Team Valla: 5 guld
Örkelljunga: 3 guld
Sollentuna: 2 guld
Habo: 1 guld

LÄNKAR
Säkra dina GP-biljetter – förköp här!
Spelschema Senior Grand Prix Dam
Spelschema Senior Grand Prix Herr
Spelschema Veteran-SM
Spelschema Ungdoms-GP Flickor
Spelschema Ungdoms-GP Pojkar