Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL
En bild

Sök till RIG

Är volleyboll din passion? Vill du bli en elitspelare i volleyboll och/eller beachvolley? Vill du hänga med på en exklusiv och volleybollintensiv resa? Då är Riksidrottsgymnasiet i Falköping något för dig!

Att välja gymnasium är för många en stor sak, särskilt om det inkluderar en flytt. Det är därför naturligt att man kan ha många frågor och funderingar. Därför har vi en särskild sida som ger svar på de vanligaste frågorna om RIG. Klicka här! Har du ytterligare frågor kan du givetvis även kontakta instruktörerna.

DÄRFÖR RIG!

Med lokaler och resurser anpassade för volleyboll och beachvolley får eleverna en unik möjlighet att utvecklas mot internationell elit. Vårt dedikerade och erfarna tränar- och supportteam jobbar hårt och målmedvetet för att utveckla och stötta talangerna.

Träningsanläggningen med gym, utomhusplaner och hallar för volleyboll och beachvolley, skolan med matsalen samt elevboendet; allt ligger inom fem minuters promenad. Närheten skapar fantastiska förutsättningar för eleven och är en grundsten i RIG-konceptet, med målet att skapa en inspirerande och stimulerande miljö som gynnar både idrottslig satsning och gymnasiestudier.

På den här sidan kan du läsa mer om Riksidrottsgymnasiet och såväl volleybollutbildningen som gymnasistudierna!

SÅ ANSÖKER DU TILL LÄSÅRET 2024-2025!

Senast den 1 december 2023 ska ansökan vara Svenska Volleybollförbundets Riksidrottsgymnasium tillhanda. Du ansöker genom att:

1. Fylla i ansökningsformuläret, som du kan ladda ner här Pdf, 178.7 kB. eller via Svenska Volleybollförbundets dokumentbank. Svar skickas till samtliga sökande och all kommunikation sker per mejl, så var noggrann när du fyller i uppgifterna.
2. Bifoga ansökningsformuläret i ett mejl och skriv ”Ansökan RIG 2024-2025” i mejlets ämnesrad.
3. Skicka ansökan till ansokanrig@volleyboll.se.

Du kan komma att kallas till två uttagningsdagar i december. Då genomförs tester, träning, samtal och information.

Att bli uttagen av Svenska Volleybollförbundet till RIG betyder inte att du har kommit in på ditt förstahandsval av utbildningsprogram. Du konkurrerar på samma villkor som andra sökande om utbildningsplatserna. Ansökan till nationellt program lämnar du till antagningsnämnden i din hemkommun som sänder ansökan vidare till Falköpings kommun.

Mer information om val av gymnasieprogram etc. hittar du på Ållebergsgymnasiets hemsida Länk till annan webbplats..

Svenska Volleybollförbundet har möjlighet att ta in ca 9 flickor och 9 pojkar till läsåret 2024/2025.

UTTAGNINGSDAGARNA

Samlingarna sker i Frejahallen i Falköping. Ingen publik är tillåten på träningen.

Du kommer att få bekanta dig med miljön i form av träningslokaler, boendet, skolan och matsalen. Du får även träffa elever som går på gymnasiet idag som berättar om hur det är.

FÖRÄLDRAMÖTE FÖR NYA ELEVER

Varje vår hålls föräldramöte med nya elever och föräldrar. Mötet brukar genomföras i början av april och kommuniceras här på RIG:s sajt i god tid.

Under föräldramötet träffar föräldrar och elever:

  • Samtliga tränare på volleybollgymnasiet
  • Verksamhetsansvarig volleyboll/beachvolley
  • Verksamhetsansvarig skola och boende
  • Boendevärd
  • Sjukgymnast
  • Tillkommer fler av resurspersonerna för RIG-verksamheten

Sponsorer