Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Invigning och pressdag på Bosön för Åhman/Hellvig

Invigning av Bosöns nya beachvolleyplan, spel- och porträttfotograferingar samt mängder av intervjuer. Det var en intensiv tisdag för svenska OS-hoppen David Åhman och Jonatan Hellvig och ledarteamet Rasmus Jonsson och Anders Kristiansson.

Foto: Svensk Volleyboll

Det var en högtidlig känsla när journalister, fotografer och representanter från Svenska Volleybollförbundet, Sveriges Olympiska Kommitté, Riksidrottsförbundet och Bosön beträdde den sprillans nya beachvolleyplanen tillsammans med det svenska OS-teamet.

Alla barfota, givetvis.

Inte blev det sämre av att RF/Bosön ordnade med volleytårta och bubbel.

Tal följde av Karin Karlsson, anläggningschef på Bosön, samt förbundskapten Rasmus Jonsson. Och när David och Jonatan en stund senare kombinerade för ett patenterat hopp-pass och anfall markerade det att planen var officiellt invigd.

Ledarteamet Jonsson/Kristiansson och deras adepter förevisade därefter det spelkoncept med vilket man sedan några år revolutionerar beachvolley som idrott.

På det följde action-plåtning, individuella intervjuer med de olika medierna och slutligen även porträttfoto.

Åhman/Hellvig är mitt uppe i förberedelserna inför OS i Paris som avgörs 26 juli - 11 augusti.

OS-lottningen sker i Paris fredagen den 28 juni.
Deras sista tävling innan OS-starten blir i Gstaad, Schweiz, där det 3-7 juli avgörs en Elite16-turnering.

Teamet har gått från klarhet till klarhet de senaste åren och radat upp historiska resultat i mästerskap och på världstouren. Under gångna våren blev de Sveriges första världsettor genom tiderna.

Foto: Svensk Volleyboll

Fler nyheter

Publicerad: 2024-06-18

Senast uppdaterad: 2024-06-18

Visa fler nyheter

Sponsorer