Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Åhman/Hellvig ostoppbara i Ostrava

Svenska världsettorna David Åhman och Jonatan Hellvig dominerade veckans Elite16-turnering som avgjordes i Ostrava, Tjeckien och har nu nio pallplatser i följd i världstour- och mästerskapssammanhang - och tre raka förstaplatser på allra högsta världstournivån.

Åhman/Hellvig och deras coachteam Rasmus Jonsson / Anders Kristiansson fortsätter skörda framgångar i den väldiga beachvolleyvärlden.

Under söndagen säkrade teamet ännu en seger på allra högsta världstournivån - den tredje i följd. I den jämna finalen besegrades Nederländernas Boermans/de Groot via 21-19, 21-18.

– Vi har haft riktigt bra servemottagning i turneringen, men i finalen höll den inte samma nivå. Efter en dålig start kämpade vi oss tillbaka och vann tack vare vårt block och försvar, säger förbundskapten Rasmus Jonsson.

David och Jonatan gick genom turneringen med blott en setförlust.

– Vi är duktiga på att anpassa oss till hårdslående och stora blockande lag, som vi får att spela på våra premisser, konstaterar Anders Kristiansson.

Laget visade upp sitt fulla register under veckan och levererade storartade prestationer mot några av världens vassaste lag. Längs vägen besegrade man bland annat amerikanska världsfemmorna Partain/Benesh och tyska världstreorna Ehlers/Wickler i raka set.

Coachduon Jonsson/Kristiansson. Foto: Volleyball World

Med ännu en succé i hamn har Åhman/Hellvig nu levererat sanslösa nio pallplatser i följd i världstour- och mästerskapssammanhang. Medaljraden blir än längre om man dessutom räknar in King of the Court-framgångarna.

Senast de hamnade utanför topp 3 var just i Ostrava för över ett år sedan då en handskada på Jonatan tvingade duon att avbryta kvartsfinalen.

Laget är sedan tidigare kvalificerat och uttaget för OS i Paris som avgörs 26 juli - 11 augusti. Åhman/Hellvigs sista tävling innan olympiska spelen blir i Gstaad, Schweiz, där det 3-7 juli avgörs en Elite16-turnering.

Samtliga veckans matcher livestreamades på volleyballworld.tv Länk till annan webbplats. och viaplay.se. Länk till annan webbplats.

Kolla in den officiella turneringssajten Länk till annan webbplats. för fullständiga resultat, nyheter, bilder och mycket mer.

Följ @svenskvolleyboll på Facebook och Instagram för uppdateringar om Åhman/Hellvigs fortsatta framfart i den väldiga volleyvärlden!

Foto: Volleyball World

Fler nyheter

Publicerad: 2024-06-09

Senast uppdaterad: 2024-06-09

Visa fler nyheter

Sponsorer