Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beachvolley-SM lämnar Tylösand efter sju framgångsrika år

2024 års Beachvolley-SM blir det sista i Tylösand, för den här gången. Svenska Volleybollförbundet tackar arrangören BeachTravels och Destination Halmstad för sju år av starkt samarbete genom vilket mästerskapsveckan vuxit enormt i omfång och samtidigt nått nya nivåer som idrottsevenemang.

Foto: Mikael Sjödin

Sedan 2018 har magiska Tylösand i Halmstad varit hemmet för Sveriges finaste och mest prestigefulla beachvolleyevenemang. Avtalet med BeachTravels och Destination Halmstad sträckte sig inledningsvis över fem år och förlängdes sedan med ytterligare två. Längs vägen har Beachvolley-SM blommat ut som Svensk Volleybolls största årligen återkommande nationella idrottsevenemang och mötesplats.

Hösten 2024 inledde Svenska Volleybollförbundet arbetet med att spika värdskapet för kommande treårsperiod (2025-2027), en process som nu mynnat ut i beslutet att flytta mästerskapsveckan till ny ort där andra aktörer står redo att ta över stafettpinnen.

– BeachTravels har under de här åren utvecklat ett fantastiskt SM-arrangemang på Tylösand, en av Sveriges mest kända och vackra stränder, där de tagit evenemanget till helt nya nivåer. Det är dessutom lätt att glömma, men BeachTravels lyckades genomföra högkvalitativa SM-tävlingar i tider av pandemi och alla utmaningar som följde med det; en imponerande bedrift och kraftansträngning som var viktig för hela volleyrörelsen. Jag vill rikta ett stort tack till alla involverade från BeachTravels och Destination Halmstad som har varit med och utvecklat vår finaste tävling inom beachvolley, säger Simon Dahl, generalsekreterare på Svenska Volleybollförbundet.

– Vi är glada och stolta över vårt arrangemang av Beachvolley-SM 2018 - 2024. Det har varit sju år där vi verkligen har gjort allt vi kan för att leverera ett häftigt beachvolleyevenemang, för såväl elit, ungdomar och veteraner. Sedan vi tog över 2018 har antalet deltagande lag närmast dubblats och det värmer våra beachvolleyhjärtan. Vi vill säga ett stort tack till alla hundratals medarbetare och funktionärer, till alla deltagare och besökare, till Destination Halmstad och till Svensk Volleyboll, säger Rasmus Jonsson.

"En upplevelse utöver det vanliga"

– Tylösand - vår välkända premiumstrand har sedan 2018 varit platsen för SM i Beachvolley. Med ett engagemang och stora hjärtan och inte minst en kunskap om sporten har Beachtravels tillsammans med Svenska Volleyförbundet inte bara utvecklat evenemanget enormt utan också gjort Halmstad och Tylösand känt i vidare kretsar. De har erbjudit så många spelare men också andra strandgäster en upplevelse utöver det vanliga. Evenemanget har stadigt vuxit i antal deltagare och allt det runt om har varit i toppklass. Att blicka ut över fler än 50 planer där det spelas beachvolley i alla åldrar är unikt. Stranden har fått liv och det gäller oavsett väder, beachvolley spelas hela tiden. Vi tackar Beachtravels och förbundet för ett fantastiskt samarbete och jobb under alla dessa år och välkomnar alla till 2024 års evenemang. Halmstad önskar inget hellre än att ni snart är tillbaka, säger Ann Johansson, utvecklingsstrateg på Destination Halmstad.

– Jag vill uttrycka min stora tacksamhet för det fantastiska engagemang, hjärta och känsla för detaljer - stora som små - som BeachTravels lagt ned i Beachvolley-SM sedan premiäråret 2018. Under åren har evenemanget blivit ett flaggskepp inom Svensk Volleyboll. Vi är glada och stolta över den tid vi haft på Tylösand och tackar för samspelet på alla nivåer, säger projektledare Jakob Birgersson, Svenska Volleybollförbundet.

2024 års mästerskapsvecka – som de facto består av åtta tävlingsdagar – pågår 28 juli - 4 augusti. Hela 37 tävlingsklasser avgörs under årets största sandhögtid.

BeachTravels och Svenska Volleybollförbundet siktar på att leverera en sprakande avslutning tillsammans och hoppas på härliga synergieffekter när mästerskapet sammanfaller med OS i Paris, där svenska beachvolleykometerna David Åhman och Jonatan Hellvig kommer representera Sverige.

– Jag hoppas att alla tar chansen att uppleva årets Beachvolley-SM på plats, avslutar Simon Dahl.

Här hittar du information om Beachvolley-SM 2024 och hur man anmäler sig!

Fler nyheter

Publicerad: 2024-04-26

Senast uppdaterad: 2024-04-26

Visa fler nyheter

Sponsorer