Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Swedish Beach Tour: Dubbla Göteborgstävlingar boostar elittourschemat

Som om inte årets Swedish Beach Tour-kalender var maxad nog kan vi idag presentera den glädjande nyheten att Göteborg Beachvolley Club, Sveriges största beachvolleyförening med världens största beachvolleyhall, adderas som arrangör av två (!) elitdeltävlingar. 

GBC:s Sara Malmström "in action". Foto: Robert Boman

– Det känns väldigt bra att idag kunna uppdatera tourschemat med Göteborg som arrangör och därmed presentera ett fullspäckat program för Swedish Beach Tour 2024. Vi kan med glädje konstatera att vi har elittävlingar av olika slag under samtliga av juni, juli och augustis veckor, med undantag för midsommar. Det är positivt ur många aspekter, inte minst för utvecklingen av våra spelare samt möjligheterna för besökare, sponsorer och alla intresserade att haka på och ta del av beachvolley i olika delar av landet", säger Jakob Birgersson, projektledare på Svenska Volleybollförbundet.

Helgen 29-30 mars är det dukat för rekordtidig "tjuvstart" på elittouren när Göteborg och Beach Center står värd för en 4-stjärnig inomhusturnering i samband med Easter Cup.

– Nu är vi i full gång med planering inför vårens och sommarens tävlingar. Elittävlingarna är som alltid ett självklart inslag där vi för tredje året i rad inleder försäsongen med SBT 4* som hålls tillsammans med Easter Cup på Beach Center. Mycket av charmen med denna tävling är att det hålls många andra tävlingar parallellt vilket skapar fantastisk stämning och mycket publik. Inget man vill missa!, säger Sandra Krook, tävlingsledare för arrangerande Göteborg Beachvolley Club (GBC).

GBC:s Jakob Wijk Tegenrot är ofta med och fajtas om pallplatserna på Swedish Beach Tour. Foto: Robert Boman

Även i sommarens tourschema adderar vi Göteborg på kartan på den 5-stjärniga allra högsta tävlingsnivån. Deltävlingen spelas 15-16 juni på Beach Center där spelare och besökare bjuds på helhetsupplevelse av strandkänsla, god mat och dryck, underhållning i toppklass samt en skön atmosfär.

Sandra Krook fortsätter:
– I år testar vi att tidigarelägga vår elittävling för att skapa nya synergier med målet att kunna locka fler besökare och en ännu större publik. Sommarsol och värme är redan beställt så det är bara att boka in 15-16 juni i kalendern redan nu så ses vi på bästkusten och Beach Center då!

Med de dubbla tävlingarna i Göteborg består årets elittourschema nu av totalt tio deltävlingar. Efter smygstarten under påskhelgen blir det sommarpremiär i Sollentuna 1-2 juni. SBT-säsongens stora crescendo blir i sin tur den avslutande tourfinalen som avgörs i Kalmar 24-25 augusti.

TOURSCHEMA 2024

SBT Göteborg 4 star – 29-30 mars
Spelplats: Beach Center, Göteborg
Arrangör: Göteborg Beachvolley Club

SBT Sollentuna 4 star – 1-2 juni
Spelplats: Rösjön, Sollentuna
Arrangör: Sollentuna VK

SBT Södertälje 4 star – 8-9 juni
Spelplats: Mälarbadet, Södertälje
Arrangör: Södertelge VBK

SBT Göteborg 5 star – 15-16 juni
Spelplats: Beach Center, Göteborg
Arrangör: Göteborg Beachvolley Club

SBT Åhus 5 star – 3-4 juli
Spelplats: Åhus beach
Arrangör: Åhus Beach

SBT Tofta 5 star – 13-14 juli
Spelplats: Tofta strand, Gotland
Arrangör: Team Gotland VBK

SBT Landskrona 5 star – 20-21 juli
Spelplats: Lagunenstråket, Landskrona
Arrangör: Kronan VBK

SBT Malmö 5 star – 10-11 augusti
Spelplats: Ribbersborgsstranden, Malmö
Arrangör: Malmö BC

SBT Ljungby 4 star – 17-18 augusti
Spelplats: Ljungby Beach Arena
Arrangör: Ljungby VBK

SBT Kalmar Tourfinal – 24-25 augusti
Spelplats: Arena Långviken, Kalmar
Arrangör: Kalmar Volleybollklubb.

KONTAKT

Jakob Birgersson, Projektledare, Svenska Volleybollförbundet
Tel: 0736 30 65 52, mejl: jakob.birgersson@volleyboll.se

OM SWEDISH BEACH TOUR (SBT)

SBT:s elittour reser varje år land och rike runt till underbara svenska sommarstäder. Där gör Sveriges främsta lag gör upp om ära, prispengar och rankingpoäng på en inramad centercourt som blir en mötesplats där livesporten, musiken, besökarna, sponsorerna och sidoevents tillsammans skapar en attraktiv helhetsupplevelse.

SBT utgör grunden i Svenska Volleybollförbundets tävlingssystem för beachvolley, som rymmer tävlingar för alltifrån nybörjare och glada amatörer, hela vägen upp till spelare som satsar mot svensk elit och internationell karriär. SBT består av totalt fem tävlingsnivåer och liknar i mångt och mycket ett seriesystem med en tydlig utvecklingsstege för både spelare och arrangörer. De olika tävlingsnivåerna särskiljs med stjärnor från 1-5, där antalet stjärnor markerar nivån på tävlingen; ju fler stjärnor, desto högre nivå. 4- och 5-stjärniga tävlingar ingår i elittouren.

 

Fler nyheter

Publicerad: 2024-02-27

Senast uppdaterad: 2024-02-27

Visa fler nyheter

Sponsorer