Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Nordeuropeiska beachvolleytouren till Göteborg i november

3-5 november är nordeuropeiska mästerskapen i beachvolley tillbaka i Beach Center i Göteborg för säsongens sista deltävling när Nevza Beach Sweden avgörs!

Foto: Jakob Birgersson

I dag blev det officiellt! I början av november kliver totalt 32 av Nordeuropas bästa beachvolleylag (16 dam, 16 herr) ner i sanden i Beach Center, världens största beachvolleyhall, för att göra upp om ära, rankingpoäng och prispengar i årets sista NEVZA-deltävling i beachvolley.

Turneringen går under namnet Nevza Beach Sweden och arrangeras traditionsenligt i samband med den stora turneringshelgen Halloween Cup som samlar närmare 400 spelare i blandade breddtävlingar på de totalt 16 inomhusbanorna i Beach Center.

– Vi är supertaggade att återigen arrangera NEVZA under Halloweenhelgen. Det har blivit ett årligt och uppskattat inslag av både våra egna och inresta spelare och såklart även av publiken som är på plats för att heja fram sina favoriter. Att ha en elittävling som Nevza Beach Sweden parallellt med breddtävlingarna ger härliga synergieffekter och festlig stämning med mycket folk i rörelse i hallen. Det skapar en fantastisk atmosfär där elitspelarna inspirerar och bjuder på grym publikunderhållning, säger Sandra Krook, tournament director på arrangerande Göteborg Beachvolley Club (GBC).

– Inom svensk volleyboll jobbar vi för tillfället hårt med att genomföra olika internationella evenemang och då är starka och erfarna lokala arrangörer som GBC ovärderliga. NEVZA-tävlingen i Göteborg möjliggör för fler svenska spelare att få erfarenhet av internationell konkurrens och inspirerar förhoppningsvis till fortsatt satsning mot Beach Pro Tour, säger Simon Dahl, generalsekreterare på Svenska Volleybollförbundet, säger Simon Dahl, generalsekreterare på Svenska Volleybollförbundet.

Jacob Hölting Nilsson och Anton Andersson i nätduell under 2022 års upplaga av Nevza Beach Sweden. Foto: Jakob Birgersson.

Svensk beachvolley på frammarsch

De svenska framgångarna internationellt har varit många och stora under de senaste åren, både på elit- och ungdomsnivå. Världsstjärnorna David Åhman och Jonatan Hellvig, som under sommaren försvarade Europamästartiteln, sticker givetvis ut med både många triumfer och spektakulär spelstil. U18-EM-silvret som i slutet av augusti säkrades av Elmer Andersson och Hannes Hölting Nilsson är ett annat stort glädjeämne i närtid.

Även på NEVZA-nivå har det skördats mängder av blågula framgångar genom åren. Juni månads turnering i Oddannesand, Norge, slutade med dubbel svensk guldtriumf signerad GBC-duon Hulda Rudberg / Helene Jernbeck samt Jacob Hölting Nilsson / Hampus Ekstrand. Damfinalen var dessutom helsvensk i och med att tvillingsystrarna Sanna och Tina Thurin stod på andra sidan nätet.

Förra årets upplaga av Nevza Beach Sweden slutade med svenskt medaljregn då inte mindre än fyra av sex pallplatser beträddes av blågula lirare. Inte konstigt att hoppet om ytterligare svenska medaljer är stort när det 3-5 november på nytt kommer vara dukat för nordeuropeisk tourtävling på hemmaplan!

Fakta: Nevza Beach Sweden

Datum: 3-5 november
Spelplats: Beach Center, Göteborg
Antal planer: 4
Lokal arrangör: Göteborg Beachvolley Club
Antal lag: 16 dam, 16 herr
Officiell turneringssajt: NEVZA Beach Sweden 2023 - Profixio Länk till annan webbplats. (obs. ej anmälningssida)

Anmäl lag

Anmälan är öppen och stänger onsdagen den 11 oktober kl. 12.00 för svenska spelare.

Svenska spelare gör anmälan enligt anvisat sätt för internationella tävlingar: https://www.volleyboll.se/beachvolley/tavling/tavla-internationellt Länk till annan webbplats.

Om NEVZA

NEVZA (The North European Volleyball Zonal Association) utgör samlingsorganisationen för de nordeuropeiska volleybollförbund som är anslutna till Europeiska Volleybollförbundet (CEV). Inom ramen för NEVZA samverkar förbunden och arrangerar tävlingar inom både beachvolley och volleyboll för såväl landslag som klubblag på ungdoms- och seniornivå.

Om GBC & Beach Center

Beach Center är världens största beachvolleyhall och ägs av Göteborg Beachvolley Club. Här finns 16 inomhusplaner och ytterligare 12 banor utomhus, samt restaurang, strandbar och gym.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-09-27

Senast uppdaterad: 2023-09-27

Visa fler nyheter

Sponsorer