Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Swedish Beach Tour: Åhman/Reffel & Grahn/Isaksson är Toursegrare 2023!

Fanny Åhman (Stöcke IF) / Isabelle Reffel (Lidingö SK) och Linus Isaksson (Slow Down Beachvolley Roslagen) / Theodor Grahn (Habo Wolley) vinner Swedish Beach Tours Tourfinal 2023! Det står klart efter söndagens finalspel på Arena Långviken i Kalmar

Text: Andreas Härneman

Åhman/Reffel & Grahn/Isaksson tog sina respektive första Tourfinalsegrar under Tourfinalhelgen i Kalmar. Foto: Robert Boman

Tourfinalen av Swedish Beach Tour 2023 är avgjord. Under helgens finaldrabbning i Kalmar har Sveriges beachvolleyelit kämpat under två dagar för den åtråvärda titeln som Toursegrare 2023. Efter söndagens finaler står det klart att årets Toursegrare stavas Fanny Åhman (Stöcke IF) / Isabelle Reffel (Lidingö SK) och Linus Isaksson (Slow Down Beachvolley Roslagen) / Theodor Grahn (Habo Wolley)! Vinsten är båda parens första Toursegrar i karriären och vi säger ett stort grattis till en väl genomförd SBT-säsong och ett välförtjänt guld!

Fanny och Isabelle inledde Tourfinalen 2023 som andrarankat lag och fick slita rejält för sin finalplats. Efter en komfortabel seger i lördagens första match följde man upp det med att slå tredjerankade laget Victoria Sahlberg & Anna Rydenberg (Göteborg Beachvolley Club) i en tight tresetare. I söndagens semifinal blev det ytterligare en tresetare, mot fjärderankade Sara Cavretti (Beachbrothers Beachvolley Club) & Kaisa Wallin (Göteborg Beachvolley Club). Efter 15-12 i tredje set i favör Åhman/Reffel stod det klart att man skulle spela få chansen att spela om guldet.

Under söndagseftermiddagen klockan 14:00 var det dags för finalspel. Väl i finalen däremot var det aldrig någon diskussion. I två komfortabla set besegrades Frida Johansson (Värnamo Volleybollallians) & Felicia Granberg (Idrottsklubben Studenterna i Umeå) och Åhman/Reffel, som nyligen tog sin första Tourseger tillsammans Länk till annan webbplats. står nu som Toursegrare av Swedish Beach Tour 2023.

I en intervju med Volleykanalen lät det såhär efter slutsignalen:

– Det känns jättebra och så galet, vad hände där liksom?, säger Fanny & Isabelle till Volleykanalen.

Ja, det funderade vi också på. Det var ju ren utklassning. 21-6 & 21-12, säger Magnus Gripenhammar, Volleykanalen.

– Ja, jag säger såhär Magnus. Två ord, marängsvissen levererade!

Varför var ni spelmässigt överlägsna i den här matchen, förutom marängsvissen?

– Vi fokuserade väldigt mycket på vår sida, att ha en bra servepress och sen att trycka bollarna mot nät.

Det blev en snabb match, när började det kännas som att nej men, det här är ju en lek nästan?

– Nej det gör det ju aldrig. Man vet att det kan komma tillbaka riktigt snabbt asså. Den här sanden är så tung också så det är lätt att man blir trött. Vi sa genom matchen att vi kör en boll i taget och sen så slog vi in en matchboll där till slut.

Hur känns det nu då när ni står här och kan titulera er Tourmästarinnor, bättre än alla andra i hela Sverige?

– Nej men gud, det vet vi inte om vi är. Nej men det är kul att avsluta sommaren på det här sättet iallafall! Started from the bottom not we’re here, det känns som att det gått uppåt för oss nu på slutet. Det är jätteroligt, säger Fanny & Isabelle avslutningsvis i en intervju med Magnus Gripenhammar, Volleykanalen.

Prispall damklassen | Tourfinalen 2023

1. Fanny Åhman (Stöcke IF) / Isabelle Reffel (Lidingö SK)

2. Frida Johansson (Värnamo Volleybollallians) / Felicia Granberg (Idrottsklubben Studenterna i Umeå)

3. Helene Jernbeck (Slow Down Beachvolley Roslagen) / Hulda Rudberg (Göteborg Beachvolley Club) & Sara Cavretti (Beachbrothers Beachvolley Club) / Kassa Wallin(Göteborg Beachvolley Club)

Övriga resultat damklassen Tourfinalen 2023 Länk till annan webbplats.

Tourfinalens medaljörer 2023! Foto: Robert Boman

Linus och Theodor har spelat ihop under hela säsongens gång och gått från klarhet till klarhet. Man har deltagit i sju av nio tourstopp den här säsongen och vunnit hela tre guld och ett silver tillsammans, med Tourfinalsegern inkluderad! Inför helgen i Kalmar gick man in som andrarankat lag och var en av förhandsfavoriterna till att ta medalj. I sin väg mot söndagens finalspel hade man endast tappat ett enda set under hela turneringen.

På andra sidan nätet i herrfinalen klockan 15:00 stod förstarankade laget Jacob Hölting Nilsson (Ystads Volleybollklubb) & Erik Ask (Västerås Volleybollklubb) för motståndet i en spännande drabbning. Finalen blev som förväntat jämn, men det var påtagligt att Grahn/Isaksson var något vassare i de avgörande lägena idag. Detta var något som visade sig bli avgörande, för efter setsiffrorna 21-17 & 21-16 stod till slut de unga succéjuniorerna från Habo & Roslagen som segrare av Swedish Beach Tours Tourfinal 2023!

I en intervju med Swedish Beach Tour efter matchen lät det såhär från herrsegrarna Grahn/Isaksson

Stort grattis till guldet! Hur är känslan nu direkt efter slutsignalen?

– Det känns svinkul, helt underbart. Och även kul med mycket folk, det är såhär mycket publik det ska vara på Swedish Beach Tour, det är skitkul att se!

Varför står ni här som vinnare här idag tror ni?

– Som vanligt när vi gör bra matcher, vi krigar på! Vi skiter i ställningen känns det som och bara kör på. Block-Defence och egentligen allt överlag fungerar bra, vi gör det bra idag.

Hur firar ni det här ikväll?

– Det är ju söndag tyvärr och det är jobb imorgon, haha. Så det blir nog inte så mycket firande ikväll, avslutar Linus & Theodor.

Prispall herrklassen | Tourfinalen 2023

1. Linus Isaksson (Slow Down Beachvolley Roslagen) / Theodor Grahn (Habo Wolley)

2. Jacob Hölting Nilsson (Ystads Volleybollklubb) / Erik Ask (Västerås Volleybollklubb)

3. Fabian Ramén (Malmö Volleybollklubb) / Viktor Jonsson (Team Gotland Volleybollklubb) & Manne Norman / Mårten Norman (08 Beachvolley Club)

Övriga resultat herrklassen Tourfinalen 2023 Länk till annan webbplats.

Om Swedish beach Tour (SBT)

SBT:s elittour reser varje år land och rike runt till underbara svenska sommarstäder. Där gör Sveriges främsta lag gör upp om ära, prispengar och stora mängder rankingpoäng på en inramad centercourt som blir en mötesplats där livesporten, musiken, besökarna, sponsorerna och sidoevents tillsammans skapar en attraktiv helhetsupplevelse.

SBT utgör grunden i Svenska Volleybollförbundets tävlingssystem för beachvolley, som rymmer tävlingar för alltifrån nybörjare och glada amatörer, hela vägen upp till spelare som satsar mot svensk elit och internationell karriär. SBT består av totalt fem tävlingsnivåer och liknar i mångt och mycket ett seriesystem med en tydlig utvecklingsstege för både spelare och arrangörer. De olika tävlingsnivåerna särskiljs med stjärnor från 1-5, där antalet stjärnor markerar nivån på tävlingen; ju fler stjärnor, desto högre nivå. 4- och 5-stjärniga tävlingar ingår i elittouren.

Tack Kalmar för en grym säsongsavslutning och Tourfinal! Foto: Robert Boman

Projektledare för Tourfinalen i Kalmar, Hanna Rydeberg, summerar helgen

– Det har gått alldeles utmärkt. Spelarna känns nöjda, förbundet verkar nöjda och jag själv är väldigt nöjd med hur det har gått nu under helgen. Vi fick även med oss vädret vilket såklart känns skönt och så är det kul också att Kalmarpubliken har hittat hit. En toppenhelg helt enkelt, säger Hanna i en intervju med Swedish beach Tour.

Vi säger återigen ett stort grattis till Linus Isaksson/Theodor Grahn & Fanny Åhman/Isabelle Reffel, Toursegrare av Swedish Beach Tour 2023!

Tack Kalmar Volleybollklubb med funktionärer för ett grymt arrangemang under årets Tourfinal!

Swedish Beach Tour-säsongen 2023 är nu över och vi vill passa på att tacka alla som varit med oss under säsongen. Alla spelare, domare, arrangörer, publik med flera, stort tack för en härlig sommar tillsammans!

Vi ses igen 2024!

LÄNKAR

Officiell turneringssida Länk till annan webbplats.

Resultat Tourfinalen 2023 Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-08-27

Senast uppdaterad: 2023-08-27

Visa fler nyheter

Sponsorer