Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Swedish Beach Tour: Sista stoppet innan tourfinalen - SBT är tillbaka i Malmö!

Swedish Beach Tour gör comeback i Malmö! Vi har kommit fram till tourstopp nummer åtta, vilket är sista destinationen före den stora tourfinalen 26-27 augusti i Kalmar. Under helgen 19-20 augusti spelas Malmö SBT 4-star, på lokala stranden Ribersborgsstranden och Hästhagen.

Text: Andreas Härneman

Foto: Robert Boman

Swedish Beach Tour-säsongen börjar lida mot sitt slut och därmed enligt tradition närma sig sitt stora crescendo, den stora Tourfinalen i Kalmar Länk till annan webbplats.. Men innan dess, ska årets näst sista tourstopp avgöras. Efter tolv år är Swedish Beach Tour äntligen tillbaks i Malmö, som en gång i tiden stod som värdstad för både Beach-SM, såväl som Swedish Beach Tour.

- Det känns otroligt kul att SBT äntligen är tillbaka i Malmö igen. Både Åhus och Lund har ju anordnat SBT-event under säsongen och tidigare, sedan vi gjorde det 2011, så det känns bra att även Malmö sätts på beachvolley-kartan återigen. Vi är en stor klubb som har längtat efter att få se Sverigeeliten spela på nära håll. Vi hoppas och tror att tävlingen kan inspirera ännu fler medlemmar till både klubben och även till vår underbara sport! Malmö Beachvolley Club vill också inspirera en ny generation spelare att sikta mot nya höjder. Vi inom klubben hoppas kunna erbjuda en idyllisk turnering på den fantastiska Ribbanstranden och ser fram emot lördagens spelstart, säger Hampus Forsberg, Projektledare för SBT Malmö, i en intervju med Swedish Beach Tour.

Vi avslutar de "ordinarie" tourstoppen på samma sätt som vi inledde säsongen, med en fyrstjärnig turnering. Malmö SBT 4-star blir till räkningen säsongens andra och sista SBT 4-star, efter tourpremiären i Ljungby Länk till annan webbplats. som avgjordes i början av juni. 32 herr- och damlag har tagit sig ner till Skåne, där det under helgen står 10 000 kronor i prispengar på spel.

- Vi har ganska många lokala spelare som får chansen att göra debut på touren, så vi hoppas ju såklart att det ska ge mersmak. Det är ett härligt startfält på plats här och vi förväntar oss framför allt bra spel och en kul stämning! Förberedelseprocessen har under sommaren flytit på ganska bra, vi har haft ett bra samarbete med både Fritidsförvaltningen (Malmö Stad) och förbundet så det har varit kanon. Stor eloge till båda parterna! Nu längtar vi stort till morgondagen, avslutar Hampus.

ALLT DU BEHÖVER VETA INFÖR MALMÖ SBT 4-STAR!

SBT 4-star är den näst högsta nivån på svenska beachvolleytouren. Här tävlar dam- och herrelit om rankingpoäng och prispengar. På touren 2023 avgörs tävlingarna i en sprudlande atmosfär, där de 8-16 högst rankade lagen i Sverige gör upp om att ta sig till säsongens stora crescendo, Tourfinalen i Kalmar! Om du inte kan vara på plats, sänder vi samtliga matcher live! Länk till annan webbplats.

Spelplats: Ribergsborgsstranden och Hästhagen

Antal lag per klass: 16

Speldagar: 2

Prispengar: 10.000kr

Om Swedish beach Tour (SBT)

SBT:s elittour reser varje år land och rike runt till underbara svenska sommarstäder. Där gör Sveriges främsta lag gör upp om ära, prispengar och stora mängder rankingpoäng på en inramad centercourt som blir en mötesplats där livesporten, musiken, besökarna, sponsorerna och sidoevents tillsammans skapar en attraktiv helhetsupplevelse.

SBT utgör grunden i Svenska Volleybollförbundets tävlingssystem för beachvolley, som rymmer tävlingar för alltifrån nybörjare och glada amatörer, hela vägen upp till spelare som satsar mot svensk elit och internationell karriär. SBT består av totalt fem tävlingsnivåer och liknar i mångt och mycket ett seriesystem med en tydlig utvecklingsstege för både spelare och arrangörer. De olika tävlingsnivåerna särskiljs med stjärnor från 1-5, där antalet stjärnor markerar nivån på tävlingen; ju fler stjärnor, desto högre nivå. 4- och 5-stjärniga tävlingar ingår i elittouren.

Streaming – samtliga matcher livesänds!

Om du inte har möjlighet att vara på plats så livestreamas alla matcher under båda dagarna här! Länk till annan webbplats.

Vi önskar samtliga 32 tävlande lag och Malmö Beachvolley Club ett stort lycka till inför helgens sista tourstopp, innan tourfinalen!

LÄNKAR

Officiell turneringsida Länk till annan webbplats.

Spelschema Malmö SBT 4-Star Länk till annan webbplats.

Livestream – se alla matcher live här! Länk till annan webbplats.

Livestreaming SBT 2023 – All info du behöver! Länk till annan webbplats.

SBT – Alla tio deltävlingar! Länk till annan webbplats.

Tourschemat 2023! Foto: Johnny Vedberg. Montage: Svensk volleyboll.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-08-18

Senast uppdaterad: 2023-08-18

Visa fler nyheter

Sponsorer