Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

KVAL TILL KLUBBLAGS-SM | THE BEACH, HUDDINGE | 25 MAJ 2024

EVENTINFO


08 Beachvolley Club, The Beach och Svenska Volleybollförbundet önskar spelare och besökare varmt välkomna till svensk volleybolls första officiella beachvolleyturneringen för klubblag. Tävlingen utgör kvalet till 2024 års Klubblags-SM i Västerås och är därmed första steget på vägen mot att vaska fram svensk beachvolleys allra första mästarklubbar.

Spelplats: The Beach, Huddinge

Antal lag per klass: 16

Speldagar: 1

 

 

PROGRAM

Lördag 25 maj

09:00 –19:00
TBA

 STARTFÄLT | SPELSCHEMA | RESULTAT

Hur går det i tävlingen - och vilka spelar?

 

FRÅGOR & SVAR

Upp till 16 klubblag per klass kommer delta (klubblagsranking avgör vid full anmälan). Föreningarna får anmäla max ett klubblag per klubb och klass.

 

Ett klubblag består av 4 spelare och upp till två coacher. Samtliga spelare måste ha beachvolleylicens i klubben de representerar från att anmälan stänger till att SM är avgjort.

 

Inom klubblaget formeras i sin tur två ”vanliga” beachvolleylag med två spelare i varje. Vid anmälan anges spelarna i klubblaget, men spelarbyten inom föreningen är tillåtna till och med dagen innan tävlingen startar.

 

Alla spelare får delta i Klubblags-SM förutsatt att de - från att anmälan stänger till att SM är avgjort - har beachvolleylicens i den förening de är anmälda att representera.

 

Tävlingen avgörs över en speldag, lördag 25 maj.

 

Spelupplägget är först gruppspel och därefter ett slutspel med singeleliminering. Till slutspel går minst två klubblag från varje grupp.

Efter avslutad turnering kvalificerar sig de tre främsta damlagen och fyra främsta herrlagen för SM-tävlingen som avgörs i Västerås 28-30 juni.

 

Upplägget känns till viss del igen från andra sammanhang, så som det europeiska OS-kvalet. Varje klubbmatch mellan två föreningar avgörs i ett ”bäst av tre-format” efter följande modell:

 

  • Match 1: Förening A mönstrar sitt högre rankade lag mot Förening B:s lägre rankade lag.
  • Match 2: Förening A mönstrar sitt lägre rankade lag mot Förening B:s högre rankade lag.
  • Match 3 (om ställning 1-1 i matcher): ”Golden set” – en tredje och direkt avgörande match som avgörs i ett enda set till 15 poäng, där föreningarna får ställa upp med vilka spelare de vill bland de som ingår i klubblaget.

Spelplatsen utgörs av toppmoderna anläggningen The Beach i Huddinge. Här finns tio inomhusbanor och sju banor utomhus. Anläggningen utgör även hemmaplan för damlandslaget Tina Thurin/Sanna Thurin och herrlandslaget David Åhman/Jonatan Hellvig.

 

KONTAKT

Niklas Gustafsson - niklas.gustafsson@volleyboll.rf.se

Åhman/Hellvig i träning i The Beach, Huddinge. Foto: Zacharias Sirhed Torstensson