Allt du behöver veta inför GP 2023

Helgen 21-22 januari arrangeras 2023 års upplaga av volleybollfesten och mötesplatsen Grand Prix i Fyrishov, Uppsala. Nedan har vi samlat nyttig info för den som ska besöka, delta i eller på annat sätt följa evenemanget.


FAKTA: GRAND PRIX 2023

Var? Fyrishov.
När? 21-22 januari.
Turneringar: Senior Grand Prix, Ungdomens GP, Veteran-SM.
Arrangör: Uppsala Volleyboll och Svenska Volleybollförbundet.
GP i siffror: Ca 500 spelare och ledare, ca 100 funktionärer, Hall of Fame-bankett, officiella möten och kurser med över 100 deltagare.

INFÖRRAPPORTER
Senior Grand Prix: Eliten av eliten gör upp om ära, prispengar och Europacupplatser
Ungdomens GP: Solna utmanar i UGP
Veteran-SM: Veteranerna dominerar GP 2023


BILJETTER

Alla som besöker Fyrishov och Grand Prix (Senior Grand Prix, Ungdoms-GP eller Veteran-SM) betalar inträde. KÖP BILJETTER HÄR!

Du förköper med fördel biljetter via Eventim.se för att smidigare och snabbare ta dig in i Fyrishovs hallar. Biljetter säljs även på plats. Den som löser biljett får ett ”åkband” som ger tillgång till att se alla volleybollattraktioner som GP har att erbjuda: Ungdoms-GP, Veteran-SM och samtliga åtta Senior-GP-matcher där Sveriges bästa elitserielag gör upp om GP-titeln.

Dagsbiljett (lördag eller söndag)
Barn under 5 år: Fri entré
Ungdom (5-17 år): 50 kr
Studerande (mot uppvisande av Mecenatkort): 50 kr
Vuxen (18- år): 90 kr

Helgbiljetter
Barn under 5 år: Fri entré
Ungdom (5-17 år): 70 kr
Studerande (mot uppvisande av Mecenatkort): 70 kr
Vuxen (18- år): 150 kr

KÖP BILJETTER HÄR!


SPELSCHEMAN & RESULTAT

Via nedanstående länkar rapporteras resultat och spelscheman från var och en av GP-turneringarna:
Senior Grand Prix Dam
Senior Grand Prix Herr
Veteran-SM
Ungdoms-GP Flickor
Ungdoms-GP Pojkar


LIVESTREAMING

Tycker du precis som vi att volleyboll är världens bästa TV-sport? Då har du hittat rätt! Samtliga åtta Senior Grand Prix-matcher livestreamas på www.volleytv.se. Det finns erbjudanden som passar alla typer av tittare. Läs mer om paketen via den här sidan och hitta det som passar dig!

Ungdomens GP sänds i sin tur via Svenska Volleybollförbundets officiella Youtubekanal!


RAPPORTERING & SOCIALA MEDIER

Under helgen rapporterar Grand Prix-redaktionen löpande på grandprixvolleyboll.se och via Svensk volleybolls kanaler på sociala medier. Kolla in Facebooksidan och Instagramkontot (@svenskvolleyboll). Använd #grandprixvolleyboll, #seniorgrandprix, #ungdomensgp, #veteransmvolleyboll, #svenskvolleyboll.


HALL OF FAME-BANKETTEN

Utöver mängder av matcher i de tre hallarna arrangeras under lördagskvällen en bankett där de tolv volleystorheter som är först att väljas in i Svensk volleybolls Hall of Fame uppmärksammas och firas. Bakom initiativet står Referensgruppen Volleybollhistoria, en samling ideellt engagerade och erfarna volleyfantaster som arbetar med att utveckla och vårda tillgång och exponering av Svensk volleybolls historia. Installationsceremonin livestreamas via Volleykanalens YouTube-kanal!


BESÖK KRIMINALVÅRDENS TRAILER

Passa även på att besöka Kriminalvårdens lastbil som är på plats lördag och söndag. I den får ni se hur en intagen på Kumla har det – en autentisk cell. Ni kan även få en VR-upplevelse. Mer information finns här: https://www.kriminalvarden.se/om-kriminalvarden/krimtour/


HITTA TILL GP-FESTEN

Med lokalbuss från Uppsala Centralstation
Buss 10 (mot Librobäck). Se www.ul.se för mer info.

Med bil
Från E4 ta avfart 188 och kör mot Uppsala, följ skyltarna. Från övriga infarter finns det tydliga skyltar.

Parkering
Länk till Fyrishovs parkeringsinformation.

GPS:
Adress: Idrottsgatan 2
WGS84: Lat 59,872 eller 59.52.286 (grader, minuter, sekunder). Long: 17,623 eller 17,37,146 (grader, minuter, sekunder)
RT90: x:6640510 Y:1601600

Med tåg
Fyrishov ligger cirka en kilometer norr om Uppsala Centralstation och Resecentrum. Enklast är att ta lokalbussen eller taxi från stationen.

Till fots eller på cykel
Fyrishov ligger inom promenad- och cykelavstånd från Uppsala centrum. Det går en promenad-/cykelväg längs Fyrisån hela vägen, det tar ungefär 20 minuter att gå.

Lokaltrafik
Länk till Upplands Lokaltrafik


LUNCH & MIDDAG

Många spelare och andra deltagare har beställt lunch och middag, info om detta har gått ut till respektive lag. För besökare finns möjlighet att köpa lunch och middag i Fyrishovs restaurang som ligger vid badentrén. Uppsala erbjuder i övrigt ett brett utbud av restauranger på gångavstånd från Fyrishov.


INCHECKNING FÖR DELTAGARE

Samtliga elit-, veteran- och ungdomslag hämtar ut ackrediteringskort och matbiljetter i entrédisken, vid evenemangsentrén (ej badhuset). Samtliga kort och biljetter till laget delas ut samtidigt. Incheckning kan göras på fredag 18.00-22.00 och från 07.30 på lördagen.


PRESSACKREDITERING

För att som journalist och fotograf kunna bevaka Grand Prix fullt ut behövs en ackreditering eftersom det är begränsad access på vissa delar av arenan. Kontakta pressansvarig Herman Sewelén för att ansöka om ackreditering. Skicka ett mejl till herman.sewelen@volleyboll.se med namn, uppdragsgivare samt dina kontaktuppgifter.


KONTAKT

Allmänna frågor: info@volleyboll.se
Tävlingsrelaterade frågor: tl@volleyboll.se (Tävlingsledningen)
Anton, projektledare SVBF, 0761 61 51 62
Adrian Norrby, lokal projektledare, 070-494 89 21
Herman Sewelén, kommunikatör, 073-8392849