Volleykanalen sänder Grand Prix

Med tre veckor kvar till Grand Prix är det nu klart att turneringen kommer att sändas live. Volleykanalen kommer att visa alla herr- och dammatcher i elitturneringen, lördag 9 och söndag 10 januari.
– Det är förstås ett rent nöje att kunna livesända en av de stora höjdpunkterna på volleybollsäsongen, säger Magnus Gustafsson, producent på Volleykanalen.

Samtliga semifinalmatcher på lördagen och samtliga brons- och finalmatcher på söndagen kommer att ingå i samma sändningspaket, och visas via Pay Per View, 79 kronor för hela turneringen.

– Vi hoppas att det ska bli ett stort intresse för sändningarna. Med tanke på hur serierna har sett ut nu före jul, och matcherna mellan de lag som kommer att mötas under GP, så verkar det kunna bli både underhållande och spännande matcher, säger Magnus Gustafsson.

Det är inte första gången Volleykanalen sänder från GP. Senast var 2011, och innan dess var man på plats ytterligare två år.

– Tekniken har ju utvecklats en del sen dess, kan vi säga – och det har ju förstås gjort att Volleykanalens sändningar har utvecklats en del också. Numera är det betydligt enklare, och lite billigare, att producera bra webb-tv, och just därför är det kul att få möjligheten att utnyttja det på ett sånt här evenemang med en engagerad och stor tv-publik. Förhoppningsvis kan vi spinna vidare på det och utvecklas ännu mera framöver, med hjälp av erfarenheterna från GP-sändningarna, avslutar Magnus Gustafsson.