Volleykanalen livesänder hela Grand Prix

Volleykanalen, Svensk volleybolls officiella TV-kanal, gör en rekordstor satsning inför helgens Grand Prix i Uppsala. ALLA matcher livesänds, inklusive Senior-GP, U-GP och DistriktsSlaget.

Totalt sett handlar det om 48 matcher och omkring 60 timmar livestreamad toppvolleyboll från Fyrishov. Volleykanalens överlägset största sändning någonsin.

– Aldrig tidigare har vi sänt från så många banor och matcher på en och samma gång. Utöver elitturneringen sänds samtliga matcher från både Ungdomens GP och DistriktsSlaget. Fantastiskt kul! säger Magnus Gripenhammar, producent och sändningsansvarig.

Senior-GP-sändningarna från Main court genomförs med ett flerkamerasystem och kommenteras av Magnus Gripenhammar i egen hög person. Vid sin sida har han Madeleine Eriksson, som agerar expert helgen till ära. Övriga fyra banor har en fast kamera.

– Det blir förstås lite av en utmaning att hålla reda på fem sändningar samtidigt, men det är också roligt att erbjuda även de yngre lagens supportrar att se livebilder från sina lags matcher. Det har ju efterfrågats tidigare år, och det ska bli intressant att se om den teoretiska efterfrågan också omsätts i faktiskt tittande, avslutar Magnus Gripenhammar.

Här ser du matcherna från Grand Prix-helgen:
Senior Grand Prix
DistriktsSlaget, bana B1
DistriktsSlaget, bana B2
Ungdomens GP, bana C1
Ungdomens GP, bana C2