Volleyfesten startar i Fyrishov

Idag och i morgon är det volleyfest i Fyrishov. Spelare från hela landet kommer till Uppsala för volleyboll-Sveriges största evenemang. Den yppersta senioreliten spelar Grand Prix, ungdomslag gör upp i UngdomsGP och pojk- och flicklag från hela landet möts i DistriktsSlaget. Ledare av olika slag möts för sammanträden och fortbildning.

– Fyrishov är mötesplatsen för volleyboll-Sverige i helgen. Vi har ungefär 100 volontärer som ska försöka bjuda på ett välordnat arrangemang, säger projektledningsduon Adrian Norrby och Lisa Dahlman från Uppsala Volley.

Till den prestigefyllda Grand Prix-turneringen kvalificerar sig de fyra bästa lagen efter halva elitserien. Bland damerna är Engelholm titelförsvarare. De har bara förlorat tre set på tolv matcher i Elitserien. Bland herrarna är det svårare att utse någon favorit. Topplagen har slagit varandra i serien, men nu har Hylte/Halmstad och Linköping seglat ifrån i toppen.

I Örebros damlag spelar Sofia Täcktor, uppväxt i Storvreta och skolad i Uppsala Volley innan för fem år sedan gick vidare till Elitserien. I Östsvenskas lag i DistriktsSlaget finns också fyra Uppsalaspelare; Esther Belachew, Sofia Lansåker, Caleen Alaras och Nicandra Norrby.

FAKTA
Grand Prix Volleyboll i Uppsala
Var? Fyrishov
När? 7-8 januari, start lördag 9.00 med dam-GP-final söndag kl 14.30 och herr-GP-final 16.30.
Arrangör: Uppsala VBS
Antal funktionärer: Ca 100
Deltagande lag
herrar:
Linköping, Hylte/Halmstad, Örkelljunga och Falkenberg.
damer: 
Engelholm, Hylte/Halmstad, Örebro och Lindesberg
Titelförsvarare: Falkenberg och Engelholm
Ungdomsturneringar: Ungdomens GP och DistriktsSlaget

Text: Åke Lager