Volleybollspelarna invaderar Uppsala

Efter innebandyspelarna kommer volleybollspelarna. Knappt har Storvretacupen avslutats innan volleybollspelarna invaderar Uppsala. Under lördag och söndag blir det volleybollfest i Fyrishov.

Då kommer den yppersta senioreliten att spela Grand Prix, ungdomslag att göra upp i UGP, pojk- och flicklag från hela landet att mötas i DistriktsSlaget.

– Vi är grymt taggade och ett 100-tal personer ställer upp som volontärer för att vi ska kunna bjuda på ett bra arrangemang , säger projektledningsduon Adrian Norrby och Lisa Dahlman från Uppsala Volley.

Till den prestigefyllda Grand Prix-turneringen kvalificerar sig de fyra bästa lagen efter halva elitserien. Bland damerna är Engelholm titelförsvarare. Trots att de inför säsongen förlorade den 17-åriga jättetalangen Isabelle Haak, som nu dominerar i den franska ligan, får de gälla som favoriter. De har bara förlorat tre set på tolv matcher i Elitserien. Bland herrarna är det svårare att utse någon favorit. Topplagen har slagit varandra i serien och så sent som igår kväll vände Falkenberg ett 0-2-underläge till 3-2 mot Örkelljunga i Elitserien.

För det lokala inslaget i helgen svarar Sofia Täcktor, skolad i Uppsala Volley, som nu gör sin femte Elitseriesäsong. Inför säsongen lämnade hon Sollentuna för Örebro, som för övrigt har en Tierpsbördig tränare i Matilda Vikander. I Östsvenskas lag i DistriktsSlaget finns också de fyra Uppsalaspelarna Esther Belachew, Sofia Lansåker, Caleen Alaras och Nicandra Norrby.

FAKTA
Grand Prix Volleyboll i Uppsala
Var? Fyrishov
När? 7-8 januari
Arrangör: Uppsala VBS
Antal funktionärer: Ca 100
Deltagande lag, herrar: Linköping, Hylte/Halmstad, Örkelljunga och Falkenberg. Damer: Engelholm, Hylte/Halmstad, Örebro och Lindesberg
Titelförsvarare: Falkenberg och Engelholm
Övriga turneringar: Ungdomens GP och DistriktsSlaget

Text: Åke Lager
Foto: Falkenbergsbild