Volleybollfesten närmar sig

Den 13-14 januari samlas volleyboll-Sverige åter i Uppsala. Där och då avgörs Grand Prix dit de fyra bästa herr- och damlagen i Elitserien kvalificerat sig. Parallellt avgörs även Ungdomens Grand Prix samt veteran-SM.

– Det är tredje året vi arrangerar GP och i år har vi även fått chansen att inkludera Veteran-SM som vi annars brukar arrangera i maj, säger Anders Karlsson, ordförande i Uppsala Volley, som själv ska försvara Uppsalas färger i veteranklassen 50+.

– Tyvärr har vi inte längre några lag i den yppersta eliten, men som arrangörer håller vi högsta klass. Därför får vi ofta förtroendet att arrangera stora volleybollevenemang i Uppsala, fortsätter Anders.

– Förberedelserna är i full gång. Omkring 80-talet frivilliga funktionärer står redo att göra ett bra arrangemang ännu bättre. Nu har vi ju två års erfarenhet att bygga på, säger projektledare Kristin Johansson som är den som försöker hålla alla bollar i luften.

De åtta elitlag som kvalificerat sig till den prestigefyllda Senior-GP-turneringen är Linköping, Hylte/Halmstad, Sollentuna och Falkenberg på herrsidan och Hylte/Halmstad, Engelholm, Örebro och Lindesberg på damsidan. Titelförsvarare är Falkenberg och Engelholm.

Foto: falkenbergsbild.se

FAKTA
Var? Fyrishov
När? 13-14 januari 2018
Arrangör: Uppsala VBS
Antal funktionärer: Cirka 80
Deltagande elitlag: Hylte/Halmstad (d), Engelholm (d), Örebro (d) och Lindesberg (d). Linköping (h), Hylte/Halmstad (h), Sollentuna (h) och Falkenberg (h).
Titelförsvarare: Falkenberg (h) och Engelholm (d)
Övriga turneringar: Ungdomens GP och Veteran-SM (D35, H35 och H50).

KONTAKT
Kristin Johansson, Projektledare, 073-986 33 49
Anders Karlsson, ordf. Uppsala Volley, 0706-99 79 69

Foto: falkenbergsbild.se