Veteranerna dominerar i årets GP

I helgen är det dags för en av Svensk volleybolls största mötesplatser – Grand Prix. Mästare koras bland ungdomar, elit och veteraner under två dagars kamp. I veteran-SM finns chansen att återse gamla kompisar och rivaler samt kamma hem den åtråvärda vinsten.

Årets GP är den 21 i ordningsföljden och för fjärde året i rad arrangeras tävlingshelgen i Uppsalas arenakomplex Fyrishov. Det är säsongens största mötesplats för volleybollsfans och lag på såväl ungdoms- som elit- och veterannivå gör upp i respektive klass. För veteranerna är det tre grupper som gäller, en för damer +35 och en för herrar +35 samt en för herrar+55. Det är åtta i vardera klass och totalt 24 veteranlag som kommer till start, vilket innebär att det är det äldre gardet som dominerar GP-helgen.

I damernas grupp ser vi bland annat förra årets topp tre; Vallentuna Vets, Sollentuna Retro och Skellefteå Rutin. Huruvida Vallentuna Vets kniper guldet återigen återstår att se.

Bland herrarnas +35 återfinns även där fjolårets topptrio Östersund Volley, Team Valla och Lidingö SK. Förra årets vinnare Östersund Volley har med andra ord stenhård konkurrens även i år.

Förutom fjolårets silvermedaljör Lunds VK så är topptrion intakt bland herrar +55 och vi får se om Bromma XO lyckas försvara guldet i år igen. Kanske går fjolårets bronsmedaljör Teknikum Old Stars eller någon annan bubblare för det prestigefulla guldet i år? Noterbart är att ett norskt lag utmanar i denna klass så förutom det egna lagets heder står även Svea rikes på spel.

FAKTA – GRAND PRIX 2019
Datum: 19-20 januari, 2019.
Plats/arena: Fyrishov, Uppsala.
Officiell turneringssajt: www.grandprixvolleyboll.se.
Info om Veteran-SM.
Deltagande lag, spelschema och resultatrapportering.