Veteran-SM:s värdiga vinnare

GP-helgen är en fest för alla volleybollälskare och lag från alla åldrar gör upp om de ädlaste medaljerna. På veteransidan var det hård konkurrens om guldet och årets Veteran-SM skakade om medaljplatserna från föregående år.

På damsidan var det en klass, damer +35, med åtta lag som gjorde upp om att få kalla sig vinnare i Veteran-SM 2019. Ifjol var det Vallentuna Vets som säkrade guldet och de såg ut att gå mot ännu en triumf då de tog sig till final. Där tog det dock stopp då Sollentuna Retro klev in och vann med två raka set (26-24, 25-23). Just dessa två Stockholmslag har inte mötts i Veteran-SM tidigare, men vrid tillbaka klockan några år så kämpade merparten av dessa tjejer mot just varandra. 2019 var det dock Sollentuna Retro som fick kalla sig vinnare, denna gång alltså i Veteran-SM. Noterbart är att Sollentuna Volleyboll tog hem en storslam då de även vann guld på pojk- och flicksidan i Ungdomens GP.

Foto: Robert Boman

På herrsidan fick njuta av två klasser, herrar +35 samt +50, och även var och en av dessa bestod av åtta lag.

I finalen för den yngre veterangruppen för herrar +35, av några kallade ”ungdomsgruppen”, gjorde Habo och Vingåker upp; två ”nya” finallag för denna klass jämfört med ifjol. Till slut stod Habo, som ställde upp med fyra av de främsta poängplockarna i Elitserien i Habo Wolleys historia, som segrare efter 2-0 i set. Siffrorna var jämna (26-24, 25-23), men det var alltså Habos veteraner som fick hänga guldmedaljerna runt halsen under söndagen. (Länk för laguppställning om man vill: http://www.habowolley.se/nyheter/haboveteraner-spelar-sm/ )

Finalen för herrar +50 var rena rama Stockholmshistorian. Detta då Bromma XO mötte Danderyd. Bromma XO var starkast för dagen och vann i två raka set efter 25-16, 25-19, något innebar att laget försvarade Veteran-SM-guldet.

Vi säger grattis och tack till alla som deltog i årets Veteran-SM och lirade boll med gamla lagkompisar och kamrater. Förutom att bevittna underhållande spel kunde vi också njuta av både en och två rövarhistoria i Fyrishov under helgen. Vi ses igen nästa år!

Foto: Robert Boman

PRISPALL – KLASS FÖR KLASS
Damer +35
1. Sollentuna Retro
2. Vallentuna Vets
3. Kolbäck
Fullständiga resultat!

Herrar +35
1. Habo
2. Vingåker
3. Team Valla
Fullständiga resultat!

Herrar +50
1. Bromma XO
2. Danderyd
3. Spirit Lørenskog (NOR)
Fullständiga resultat!