Veteran-SM nytt tillskott till GP-helgen

Nu är det officiellt! Svensk volleybolls äldre garde invaderar Uppsala och 2018 års upplaga av Grand Prix för att göra upp om titeln som svenska mästare i veteransammanhang.

Veteran-SM har de senaste åren ägt rum i slutet av maj och därmed ofta krockat eller hamnat i kläm med olika ungdoms-SM och landslagsaktiviteter. Nu tidigareläggs alltså mästerskapet till 13-14 januari, där det blir en central del av Grand Prix-helgen.

– Vi vill att Veteran-SM ska växa och att fler spelare och lag ska delta. Genom att lägga mästerskapet i samband med GP får det stå i rampljuset på ett annat sätt. Det här kan bli en verklig nytändning för både turneringen och spelarna som deltar. Förhoppningsvis leder det till att forna volleybollfrälsta återupptäcker kärleken till sporten och börjar spela på nytt, säger Jakob Birgersson, projektledare och eventansvarig på Svenska Volleyevent (SVEAB).

Adderingen av Veteran-SM befäster GP-helgens position som en av Svensk volleybolls stora träffpunkter.
– Grand Prix fortsätter växa som en naturlig mötesplats där relationer och kontakter skapas, återupptas och förstärks. Alla som är på plats är en del av en större helhet. Ungdomar, elitspelare och veteraner kan inspireras av varandra och se att volleyboll är en idrott man kan utöva hela livet. Det rimmar väl med Riksidrottsförbundets strategi om livslångt idrottande, fortsätter Birgersson.

Foto: Åke Lager

Foto: Åke Lager

Uppsala VBS, som de senaste åren stått arrangör för både Grand Prix och Veteran-SM, ser positivt på att slå samman mästerskapen:
– En jättebra satsning! Vi har varit drivande kring Veteran-SM i många år och försökt höja statusen på mästerskapet. Det här känns som nästa steg i utvecklingen. Det förstärker upplevelsen av Grand Prix som en viktig mötesplats för hela volleyboll-Sverige, säger Anders Karlsson, ordförande i UVBS, och fortsätter:
– Potentialen i veteran-communityn är stor. Det är otroligt viktigt att vi behåller våra äldre spelare längre upp i åldrarna och erbjuder dem möjligheter att fortsätta utöva volleyboll. Av det följer massvis av positiva bieffekter – både för utövarna själva och för rörelsen i sin helhet. Att tidigarelägga Veteran-SM och arrangera det i samband med GP kan vara ett sätt att uppnå detta.

Anmälan till 2018 års upplaga av Veteran-SM är öppen redan nu.
– Vi önskar alla välkomna till denna fantastiska volleybollhelg. De som har åldern inne bör samla ihop sina gamla lag och anmäla sig till Veteran-SM. Tänk att få teama upp med sina före detta lagkamrater och utmana sina gamla ”ärkefiender” – fantastiskt! Det kan verkligen bli en härlig återförening, avslutar Anders Karlsson.

Anmäl ditt lag här!
Officiellt Facebookevenemang finns här!

Resultat – Veteran-SM 2017
H35+
Guld: Lidingö/Bromma
Silver: Tierp
Brons: Spartak

H50+
Guld: Bromma
Silver: Östersund
Brons: Bromma Bee team

D35+
Guld: Vallentuna Vets
Silver: Gamnuckorna
Brons: Stockholms Vingar

Foto: Åke Lager