Uppsala gör sig redo för GP-helgen

Om drygt en och en halv månad är det dags för 2017 års upplaga av Grand Prix. Redaktionen har tagit sig ett snack med den nytillsatta projektgruppen, som är i full gång med förberedelserna.

Affischer och matchprogram är under utformning, anmälningarna trillar in i en strid ström och elitserielagen krigar som bäst om avancemang till den maffiga GP-helgen i Uppsala.

Den 7-8 januari intar stora delar av den svenska volleybolleliten Fyrishov för en två dagar lång volleybollfest. Lokalarrangören Uppsala VBS, med den nytillsatta projektgruppen i spetsen, är i full gång med arbetet att skapa ett inspirerande evenemang som ska locka publik och se till att alla – lirare som åskådare – får en grym upplevelse.

– Förberedelserna går fantastiskt bra! Vi har ett års erfarenhet i ryggen och har därför haft möjligheten att börja tidigare i år. Vi försöker ta en sak i taget – just nu ligger fokus på mat- och logiförslag för spelare och besökare, men det är alltid många bollar i luften och mycket att tänka på, säger projektledningsduon Adrian Norrby och Lisa Dahlman.

Ni är ett nytt projektteam som leder arbetet. Vad fick er att ta er an rollerna som projektledare – och vad är ert mål?

– Vi var båda med under hela helgen förra året, vilket var väldigt roligt. Ingen av oss deltog dock under själva förarbetet, så i år ville vi höja vårt engagemang ett snäpp. Vårt mål är att göra ett redan bra evenemang ännu bättre!

Vad betyder det för Uppsala VBS att arrangera GP?

– Det är såklart en stor möjlighet för oss som klubb att locka fler spelare och en chans att visa upp vår fantastiska stad. I många år arrangerade vi Svenska Cupen, men när den försvann fanns det ett tomrum att fylla. Just därför är det extra roligt att vi får chansen att arrangera Grand Prix.

– GP-helgen bjuder på massor av volleyboll i alla åldrar, från seniornivå till Kidsvolleynivå. På så vis blir evenemanget en naturlig och stor mötesplats för volleybollsverige!

Kidsvolleyturnering

Turneringsmässigt är stommen densamma som tidigare år. Senior-GP – bestående av toppklubbarna från Elitserien – kompletteras med Ungdoms-GP och DistriksSlaget, där svensk volleybolls framtid får chans att visa upp sig och göra upp om de ädlaste av medaljer. Till detta tillkommer också en nyhet:

– Ja, i år kör vi också en Kidsvolleyturnering under söndagen den 8 januari. Inbjudan går ut i dagarna och vi hoppas och tror att det blir en succé. Riktigt kul!

Attraktiv paketlösning

Elitlag, funktionärer, domare, supportrar och ungdoms- och kidsvolleylirare med tillhörande familjer. Det är många som vallfärdar till GP. Därför har projektgruppen jobbat fram ett förmånligt paketpris som inkluderar hotell, mat och inträde för hela helgen:

– Det är bara att kontakta oss, så hjälper vi till att boka. Vi vill skapa en grym inramning och hoppas på ännu fler besökare i hallarna i år. Därför känns det viktigt att kunna erbjuda ett grymt paket!

Projektgruppen tippar

Om en knapp månad får vi äntligen veta vilka åtta elitlag som kvalificerar sig till Senior-GP. Redaktionen har roat sig med att låta projektgruppen tippa sina favoriter:
– Det lär bli en riktig nagelbitare, men vi tror på följande:
Damer: Engelholm, Örebro, Lindesberg och Hylte/Halmstad.
Herrar: Hylte/Halmstad, Linköping, Falkenberg och Habo.

Laguppställning – projektledningen
Adrian Norrby, Projektledare – 070 – 494 89 21
Lisa Dahlman, Vice Projektledare – 073 – 348 04 75
Lina Sjölin, Funktionärsansvarig  – 070 – 851 55 65
Rikard Bilger, Ansvarig för lagkontakt – 072 – 232 41 08