Taktiskt fulländat Sollentuna till final

Sollentuna VK:s herrar fick bästa tänkbara start på Grand Prix-helgen i Uppsala. Under lördag förmiddag forsade laget över regerande mästaren Falkenbergs VBK i tre raka set och är därmed framme i söndagens GP-final, där prispengar och en Europacupplats står på spel. Lagkapten Staffan Blomgren agerade stor segerorganisatör med sina 20 poäng.

SOLLENTUNA 3-0 FALKENBERG
(25-20, 25-18, )
Poängbäst: Staffan Blomgren (Sollentuna) 20 poäng, Johan Gruvaeus (Falkenberg) 16 poäng.
Matchens lirare (MVP): Staffan Blomgren (Sollentuna), Johan Gruvaeus (Falkenberg).
Komplett matchstatistik!

Staffan Blomgren om segern:
– Vi spelar väldigt bra, det här är kanske vår bästa match hittills den här säsongen. Vi var närvarande och gjorde få misstag. Bröderna Gruvaeus (Johan och Daniel, reds. anm.) drar ett tungt lass i Falkenberg, det visste vi sedan innan. Vår plan var att stoppa dem och det lyckas vi ganska bra med. Jag är nöjd med taktiken i största allmänhet. Lyckas vi hålla den här nivån imorn tror jag verkligen att vi kan ge finalmotståndarna en fajt.

Johan Gruvaeus om förlusten:
– Vi kommer inte upp i nivå, samtidigt som Sollentuna gör precis vad de ska. De blockar bra och kastar, petar och tråcklar sig igenom allt. Vi får inte igång vårt eget block och spelet stämmer inte över lag. Då blir det tungt och vi tappar mitten helt. Vi försöker jobba från kanterna, men där stänger de oss. Sollentuna gör en taktiskt perfekt match. Jag känner ett individuellt ansvar i att jag inte sätter mina servar. Det är jag besviken på, jag vill ju hjälpa laget.

Grand Prix-titeln är den mest prestigefyllda inom svensk elitvolleyboll, näst efter SM-titeln. Det är de fyra dam- respektive herrlag som rankar högst i tabellen efter halva Elitseriens grundserie som kvalificerar sig för Grand Prix, där ära, prispengar och en Europacupplats står på spel.

Alla matcher livesänds

Tycker du precis som vi att volleyboll är världens bästa TV-sport? Då har du något att se fram emot i helgen! För den som inte kan ta sig till helgens volleybollfest finns nämligen möjlighet att se samtliga Senior-GP-matcher via livestream, här på www.grandprixvolleyboll.se!

Lagom till GP och den högintressanta grundserieavslutningen i Elitserien har vi tillsammans med Sportsground tagit fram Elitpaketet som ger köparen chansen att säkra upp samtliga åtta Grand Prix-sändningar samt resterande nio sändningar från grundserien. Det totala antalet livesändningar som ingår i Elitpaketet uppgår alltså till 17, men ytterligare grundseriematcher kan tillkomma och då givetvis utan extra kostnad för den som köper paketet.

Elitpaketet kostar endast 298 kr och är därmed ett högst prisvärt alternativ till pay per view-lösningen där sändningarna kostar 69 kr/st. Totalt värde på Elitpaketet uppgår till minst 1173 kr. För den som vill köpa enskilda matcher för 69 kr/st erbjuds givetvis också den möjligheten. Som komplement till Elitpaketet och pay per view-sändningarna finns också dagspaket för såväl lördagens som söndagens GP-matcher. Ett dagspaket kostar 98 kr och inkluderar samtliga fyra GP-matcher som spelas den aktuella dagen, men då ingår alltså inte den andra GP-dagen och inte heller kommande elitseriesändningar.

Så köper du ett paket

Via den här länken kan läsa mer och köpa våra TV-paket. När du genomfört köpet får du en värdekod som du kan lösa in för att se matcherna som ingår i det valda paketet. Koden är en värdehandling, spara den på ett säkert sätt.

KÖP PAKET
– Elitpaketet – 17 matcher (8 GP- + 9 elitseriesändningar)
– Lördagspaketet – 4 Senior-GP-matcher (semifinaler) 18/1
– Söndagspaketet – 4 Senior-GP-matcher (brons- & finalmatcher) 19/1

Där och då sänds matcherna

Grand Prix-matcherna som ingår i Elitpaketet och som sänds på www.grandprixvolleyboll.se:
18 januari – 10:00 | Semi 1 (h) Sollentuna vs Falkenberg
18 januari – 12:30 | Semi 2 (h) Hylte/Halmstad vs Örkelljunga
18 januari – 15:30 | Semi 1 (d) Örebro vs Sollentuna
18 januari – 18:00 | Semi 2 (d) Engelholm vs Hylte/Halmstad
19 januari – 09:00 | Bronsmatch herrar
19 januari – 11:30 | Bronsmatch damer
19 januari – 14:30 | Finalmatch herrar
19 januari – 16:30 | Finalmatch damer

Elitseriematcherna som ingår i Elitpaketet och som sänds på www.elitserienvolleyboll.se:
25 januari – 15:00 | Svedala vs Lund (d)
25 januari – 17:30 | Lund vs Vingåker (h)
26 januari – 16:00 | Engelholm vs Sollentuna (d)
1 februari – 14:30 | Sollentuna vs Hylte/Halmstad (h)
1 februari – 17:00 | Sollentuna vs Hylte/Halmstad (d)
2 februari – 17:00 | Falkenberg vs Habo (h)
8 februari – 15:00 | Värnamo vs Svedala (d)
9 februari – 16:00 | Södertelge vs Sollentuna (h)
16 februari – 17:00 | Falkenberg vs Hylte/Halmstad (h)