Sofia spelar GP på hemmaplan

Sofia Täcktor är uppväxt i Storvreta och skolad i Uppsala Volley. Efter fyra säsonger i Elitserien  återvänder hon till hemstaden med siktet inställt på att ta hem den åtråvärda GP-titeln.

– Jag är jättetaggad över att få spela Grand Prix hemma i Uppsala. Det ska bli sjukt kul och givetvis siktar på vinst, säger Sofia Täcktor.

Täcktor är en viktig kugge i titelutmanaren Örebro Volley, en klubb hon anslöt till efter tre säsonger i Sollentuna. Vänsterspikern har stått för 35 poäng på nio matcher hittills den här säsongen.
– Jag gick över till Örebro i somras eftersom jag ville fortsätta att utvecklas som spelare. Och det har jag gjort, jag har aldrig varit bättre tränad än nu.

I Örebro är Tierpsbördiga Matilda Wikander tränare. Förra säsongen tog hon laget till SM-final där de föll mot Engelholm. I år är siktet inställt på nya finaler, både i GP och SM.
– Att få spela GP hemma i Fyrishov är som en dröm som går i uppfyllelse. Jag minns när jag hjälpte till som funktionär när Uppsala arrangerade slutspelet i Svenska Cupen för sex-sju år sedan. Då bestämde jag mig för att jag också ville försöka nå den nivån. Nu är jag där, dessutom på hemmaplan med massor av släkt och vänner på läktarna. Det ska bli så roligt, säger Sofia Täcktor.

Text: Åke Lager
Foto: Irene Andersson

FAKTA – Sofia Täcktor
Ålder: 25 år
Längd: 179
Räckhöjd: 288
Klubb: Örebro Volley
Tidigare klubbar: Uppsala VBS och Sollentuna VBK
Uppväxt i: Storvreta
Aktuell: Kommer till Fyrishov för Grand Prix den 7-8 januari

FAKTA – Grand Prix Volleyboll
Var? Fyrishov
När? 7-8 januari
Arrangör: Uppsala VBS
Antal funktionärer: Ca 100
Deltagande lag:
Herrar: Linköping, Hylte/Halmstad, Örkelljunga och Falkenberg.
Damer: Engelholm, Hylte/Halmstad, Örebro och Lindesberg
Titelförsvarare: Falkenberg och Engelholm
Övriga turneringar: Ungdomens GP, DistriktsSlaget och KidsVolley

För ytterligare frågor om GP:
Adrian Norrby, Projektledare, 070 – 494 89 21
Lisa Dahlman, Vice Projektledare 073 – 348 04 75