Sofia från Storvreta siktar på final

När Uppsala Volley arrangerade finalerna i Svenska Cupen för snart tio år sedan fanns Sofia Täcktor med som frivillig funktionär. När GP-festen invaderar hemstaden Uppsala kommande helg siktar hon på final.

– Det var då jag bestämde mig för att jag själv en dag skulle spela på den nivån. Därför är det jättekul att få komma hem och spela Grand Prix i Uppsala där allt började, säger Sofia Täcktor som numera spelar i Örebro Volley tillsammans med spelare som var med redan då.

Sofia är uppväxt i Storvreta och skolad i Uppsala Volley. Därefter bar det iväg till Sollentuna i elitserien och efter fyra säsonger där gick flyttlasset till Örebro där hon nu är inne på andra säsongen.

– Jag flyttade för att fortsätta att utvecklas, och det var verkligen ett steg i rätt riktning. Jag har aldrig varit så bra som nu. Vi har en bred trupp vilket ger bra träningar, men också att det blir kamp om platserna i laget. Det triggar igång mig.

Örebro ligger trea i elitserien och har siktet inställt på att ta sig till final i Grand Prix, dit de fyra bästa lagen kvalificerat sig.

– Vi har presterat lite upp och ner i serien i år. Vi var nära att besegra Engelholm, men gjorde en usel match mot Hylte/Halmstad. Men jag tror att vi är starka när det gäller och det tänker vi visa på Grand Prix.

Text: Åke Lager
Foto: Irene Andersson

FAKTA – Sofia Täcktor
Ålder: 26 år
Längd: 179
Räckhöjd: 289
Klubb: Örebro Volley
Tidigare klubbar: Uppsala VBS och Sollentuna VBK
Uppväxt i: Storvreta
Aktuell: Kommer till Fyrishov för Grand Prix den 13-14 januari

FAKTA – Grand Prix
Var? Fyrishov
När? 13-14 januari
Arrangör: Uppsala VBS
Antal funktionärer: Ca 80
Deltagande lag – Senior-GP: Linköping (h), Hylte/Halmstad (h), Sollentuna (h), Falkenberg (h), Hylte/Halmstad (d), Engelholm (d), Örebro (d) och Lindesberg (d).
Titelförsvarare: Falkenberg och Engelholm
Övriga turneringar: Ungdomens GP och veteran-SM (D35, H35 och H50).

KONTAKT
Kristin Johansson, Projektledare, 073-986 33 49
Anders Karlsson, ordf. Uppsala Volley, 0706-99 79 69