Save the date: Grand Prix 2023 – volleybollfest i Uppsala 21-22 januari!

Det är dags att plocka fram kalendern och boka in januari månads viktigaste volleydatum. 21-22 januari avgörs 2023 års upplaga av Grand Prix!

En av volleybollsäsongens stora höjdpunkter är drygt tre och en halv månad bort. Tredje helgen i januari tar volleyboll-Sveriges bästa ungdoms-, senior- och veteranlag över Uppsala för att göra upp om ära och prestigefulla titlar.

För sjunde gången i följd arrangeras GP-helgen i Uppsalas arenakomplex Fyrishov. Under åren i Upplands residensstad har Grand Prix utvecklats till en av Svensk volleybolls allra största mötesplatser tack vare samspelet med arrangören Uppsala Volleyboll och Destination Uppsala. Här samlas Ungdoms-GP, Senior Grand Prix och Veteran-SM under ett och samma tak. Tillsammans visar deltagande ungdomar, elitspelare och veteraner att volleyboll är en idrott för hela livet!

Pandemin har haft stor påverkan på Grand Prix, men till 2023 års upplaga är förhoppningen och tron att evenemanget ska vara tillbaka med full kraft – och med publik i alla hallar!

– Från Uppsalas sida är vi så glada att vi med största sannolikhet åter kan få se ett maxat GP med alla delar, efter år av omställningar. Att bygga ett starkt evenemang tar tid. Tillsammans med förbundet och klubben har vi över tid utvecklat mötesplatsen GP som en manifestation för Volleyboll. Jag hoppas att vi har många fler år att se fram emot!, säger Anna Lindström, Chef Möten & Evenemang, Destination Uppsala

”Samla ihop volleybollvännerna!”

Till Veteran-SM är det fritt fram för alla som är födda 1986 eller tidigare. Fyra tävlingsklasser avgörs; 35+ dam och herr samt 50+ dam och herr. Anmälningsslussarna öppnar under vecka 41!

– Vi önskar veteranerna varmt välkomna till volleybollfesten i Uppsala. De som har åldern inne bör samla ihop volleybollvännerna och anmäla sig. Det kan verkligen bli en härlig återförening och säkerligen ett och annat kärt återseende med gamla rivaler på andra sidan nätet, säger Anton Andersson, projektledare på Svenska Volleybollförbundet.

Tolv ungdomslag kvalificerade för UGP

I Ungdoms-GP är det i sin tur de sex bäst placerade lagen från 2022 års upplaga av Ungdoms-SM som gör upp om guldet.

Följande lag är kvalificerade för UGP 2023:
– Flickor: Engelholms VS, Vallentuna VBK, Ljungby VBK, Sollentuna VK, Kronan VBK, Solva VBK
– Pojkar: Habo Wolley, Södertelge VBK, Sollentuna VK, Floby VK, Engelholms VS, Falkenbergs VBK

Sveriges bästa elitlag drabbar samman

De fyra dam- respektive herrlag i Elitserien som rankar högst efter halva grundserien kvalificerar sig för Senior-GP, där både prispengar och Europacupplatser står på spel.

Att döma av hur inledningen av elitseriesäsongen sett ut kan racet om GP-platserna bli en riktig nagelbitare. Onsdagen den 14 december blir den tionde grundserieomgången komplett, varpå vi får veta vilka lag som säkrat ”guldbiljetter” till GP-festen i Fyrishov.

Hylte/Halmstad är regerande mästare på både dam- och herrsidan.

Vi ses i Uppsala!