Oslagbara Engelholm går för sjätte raka GP-guldet

Med fem SM-guld och lika många GP-guld var Engelholms VS den stora dominanten inom svensk elitvolleyboll på damsidan under 2010-talet. Av allt att döma rullar framgångsmaskinen vidare in i nästa decennium. I kraft av lördagens 3-0-seger mot ärkerivalen Hylte/Halmstad har klubben nu sin sjätte (!) raka Grand Prix-titel inom räckhåll.

ENGELHOLM 3-0 HYLTE/HALMSTAD
(25-12, 25-17, 25-22)
Poängbäst: McKenna Woodford (Engelholm) 27 poäng, Jona Vigfusdottir (Hylte/Halmstad), 14 poäng.
Matchens lirare (MVP): McKenna Woodford (Engelholm), Dalila-Lilly Topic (Hylte/Halmstad).
Komplett matchstatistik

Spikern Nora Andersson om EVS-segern:
– Vi fokuserade på vårt eget spel och ville verkligen vinna den här matchen. Alla spelade på topp, drog sitt strå till stacken och vågade gå för det. Redan i omklädningsrummet innan match märktes att alla var riktigt taggade. Alla ville vara här och alla var extra laddade i och med att det var en GP-semi som väntade. Känslan vi gick in med var att ”det är här och nu vi ska glänsa”. Vi kom in med rätt energi från början och spelade ordentligt. Till finalen mot Örebro vill vi ta med oss det fina anfallsspelet. McKenna (Woodford, reds. anm.) ”dödade” allt idag, kändes det som.

Cornelia Rosenqvist om Hylte/Halmstads förlust:
– Engelholm var bättre i både block, försvar och serve. Det handlar mycket om vår egen inställning, först i tredje set blev vi oss själva och presterade lite bättre. Framåt måste vi förbättra block- och servemomenten, sedan tycker jag att vi är bra på att använda centrarna i anfallsspelet. Alla spelare i laget kan slå, alla är farliga.

I och med Engelholms seger är det upplagt för en repris av såväl fjolårets GP-final som förra vårens SM-final. För motståndet i söndagens guldmatch står nämligen Örebro Volley. I bronsmatchen blir det alltså Sollentuna och Hylte/Halmstad som gör upp. På herrsidan blir det i sin tur ett Hallandsderby i tredjeprismatchen då regerande GP-mästaren Falkenberg tar sig an serieledande Hylte/Halmstad. Herrfinalen går sedan mellan Sollentuna VK och Örkelljunga VK.

Grand Prix-titeln är den mest prestigefyllda inom svensk elitvolleyboll, näst efter SM-titeln. Det är de fyra dam- respektive herrlag som rankar högst i tabellen efter halva Elitseriens grundserie som kvalificerar sig för Grand Prix, där ära, prispengar och en Europacupplats står på spel.

Samtliga av söndagens fyra medaljmatcher livesänds av Sportsground på www.grandprixvolleyboll.se. Läs mer nedan!

Foto: Robert Boman

Alla matcher livesänds

Tycker du precis som vi att volleyboll är världens bästa TV-sport? Då har du något att se fram emot i helgen! För den som inte kan ta sig till helgens volleybollfest finns nämligen möjlighet att se samtliga Senior-GP-matcher via livestream, här på www.grandprixvolleyboll.se!

Lagom till GP och den högintressanta grundserieavslutningen i Elitserien har vi tillsammans med Sportsground tagit fram Elitpaketet som ger köparen chansen att säkra upp samtliga åtta Grand Prix-sändningar samt resterande nio sändningar från grundserien. Det totala antalet livesändningar som ingår i Elitpaketet uppgår alltså till 17, men ytterligare grundseriematcher kan tillkomma och då givetvis utan extra kostnad för den som köper paketet.

Elitpaketet kostar endast 298 kr och är därmed ett högst prisvärt alternativ till pay per view-lösningen där sändningarna kostar 69 kr/st. Totalt värde på Elitpaketet uppgår till minst 1173 kr. För den som vill köpa enskilda matcher för 69 kr/st erbjuds givetvis också den möjligheten. Som komplement till Elitpaketet och pay per view-sändningarna finns också dagspaket för såväl lördagens som söndagens GP-matcher. Ett dagspaket kostar 98 kr och inkluderar samtliga fyra GP-matcher som spelas den aktuella dagen, men då ingår alltså inte den andra GP-dagen och inte heller kommande elitseriesändningar.

Så köper du ett paket

Via den här länken kan läsa mer och köpa våra TV-paket. När du genomfört köpet får du en värdekod som du kan lösa in för att se matcherna som ingår i det valda paketet. Koden är en värdehandling, spara den på ett säkert sätt.

KÖP PAKET
– Elitpaketet – 17 matcher (8 GP- + 9 elitseriesändningar)
– Lördagspaketet – 4 Senior-GP-matcher (semifinaler) 18/1
– Söndagspaketet – 4 Senior-GP-matcher (brons- & finalmatcher) 19/1

Där och då sänds matcherna

Grand Prix-matcherna som ingår i Elitpaketet och som sänds på www.grandprixvolleyboll.se:
18 januari – 10:00 | Semi 1 (h) Sollentuna vs Falkenberg
18 januari – 12:30 | Semi 2 (h) Hylte/Halmstad vs Örkelljunga
18 januari – 15:30 | Semi 1 (d) Örebro vs Sollentuna
18 januari – 18:00 | Semi 2 (d) Engelholm vs Hylte/Halmstad
19 januari – 09:00 | Bronsmatch herrar
19 januari – 11:30 | Bronsmatch damer
19 januari – 14:30 | Finalmatch herrar
19 januari – 16:30 | Finalmatch damer

Elitseriematcherna som ingår i Elitpaketet och som sänds på www.elitserienvolleyboll.se:
25 januari – 15:00 | Svedala vs Lund (d)
25 januari – 17:30 | Lund vs Vingåker (h)
26 januari – 16:00 | Engelholm vs Sollentuna (d)
1 februari – 14:30 | Sollentuna vs Hylte/Halmstad (h)
1 februari – 17:00 | Sollentuna vs Hylte/Halmstad (d)
2 februari – 17:00 | Falkenberg vs Habo (h)
8 februari – 15:00 | Värnamo vs Svedala (d)
9 februari – 16:00 | Södertelge vs Sollentuna (h)
16 februari – 17:00 | Falkenberg vs Hylte/Halmstad (h)