Örkelljunga välte obesegrade förhandsfavoriten

Örkelljunga VK klev in i Grand Prix-helgen som fjärde och sista lag och ställdes i lördagens GP-semifinal mot ett haussat Hylte/Halmstad som fram dags datum inte hade förlorat en enda match så här långt in på volleybollsäsongen 2019/20. Därför var det något av en skräll när skåningarna gick segrande ur den högintensiva femsetsrysaren som utspelade sig i Uppsala.

HYLTE/HALMSTAD 3-0 ÖRKELLJUNGA
(25-27, 25-22, 25-19, 14-25, 10-15)
Poängbäst: Marcus Nilsson (Hylte/Halmstad), 16 poäng. Tomas Vilimas (Örkelljunga), 21.
Matchens lirare (MVP): Marcus Nilsson (Hylte/Halmstad), Tomas Vilimas (Örkelljunga).
Komplett matchstatistik!

I söndagens GP-final väntar nu Sollentuna, som tidigare under dagen besegrade regerande mästaren Falkenberg. I bronsmatchen väntar därmed Hallandsderby mellan Falkenberg och Hylte/Halmstad.

19-årige lagkaptenen Alfred Brink om ÖVK:s seger:
– Det känns helt underbart just nu, men jag måste ändå säga att det ändå var lite knackigt under matchens gång. Vi var ojämna, men det känns bra att vi lyckades vinna, trots det. Vi spelade med en jäkla inställning. Inför fjärde set (vid 1-2-underläge reds. anm.) sa vi, ”nu kör vi hela vägen in i mål – vi måste satsa i serve och anfall, det får bära eller brista”. Ibland funkar det och idag var en sådan dag. Jag måste ge credd till vår coach som alltid försöker hålla oss på gott humör och som vet hur viktigt det är att kämpa varje boll. Sedan betyder det mycket att vi har rutinerade spelare som Faeez Alloush och Tomas Vilmas som stöttar och pushar mycket. Vi vet att vi är bra när det kommer till att spela ”grisvolleyboll”, där vi kämpar stenhårt, satsar allt och försöker få upp bollen till varje pris. Nu ser vi fram emot morgondagens final mot Sollentuna!

Philip Pettersson om den tunga förlusten:
– Örkelljunga var bättre. De kunde spela försvar och omställningsspel, samtidigt som vi inte kom upp i nivå. Vi fick inte stopp på Tomas Vilimas. ÖVK förtjänar det här.

Grand Prix-titeln är den mest prestigefyllda inom svensk elitvolleyboll, näst efter SM-titeln. Det är de fyra dam- respektive herrlag som rankar högst i tabellen efter halva Elitseriens grundserie som kvalificerar sig för Grand Prix, där ära, prispengar och en Europacupplats står på spel.

Foto: Robert Boman

Alla matcher livesänds

Tycker du precis som vi att volleyboll är världens bästa TV-sport? Då har du något att se fram emot i helgen! För den som inte kan ta sig till helgens volleybollfest finns nämligen möjlighet att se samtliga Senior-GP-matcher via livestream, här på www.grandprixvolleyboll.se!

Lagom till GP och den högintressanta grundserieavslutningen i Elitserien har vi tillsammans med Sportsground tagit fram Elitpaketet som ger köparen chansen att säkra upp samtliga åtta Grand Prix-sändningar samt resterande nio sändningar från grundserien. Det totala antalet livesändningar som ingår i Elitpaketet uppgår alltså till 17, men ytterligare grundseriematcher kan tillkomma och då givetvis utan extra kostnad för den som köper paketet.

Elitpaketet kostar endast 298 kr och är därmed ett högst prisvärt alternativ till pay per view-lösningen där sändningarna kostar 69 kr/st. Totalt värde på Elitpaketet uppgår till minst 1173 kr. För den som vill köpa enskilda matcher för 69 kr/st erbjuds givetvis också den möjligheten. Som komplement till Elitpaketet och pay per view-sändningarna finns också dagspaket för såväl lördagens som söndagens GP-matcher. Ett dagspaket kostar 98 kr och inkluderar samtliga fyra GP-matcher som spelas den aktuella dagen, men då ingår alltså inte den andra GP-dagen och inte heller kommande elitseriesändningar.

Så köper du ett paket

Via den här länken kan läsa mer och köpa våra TV-paket. När du genomfört köpet får du en värdekod som du kan lösa in för att se matcherna som ingår i det valda paketet. Koden är en värdehandling, spara den på ett säkert sätt.

KÖP PAKET
– Elitpaketet – 17 matcher (8 GP- + 9 elitseriesändningar)
– Lördagspaketet – 4 Senior-GP-matcher (semifinaler) 18/1
– Söndagspaketet – 4 Senior-GP-matcher (brons- & finalmatcher) 19/1

Där och då sänds matcherna

Grand Prix-matcherna som ingår i Elitpaketet och som sänds på www.grandprixvolleyboll.se:
18 januari – 10:00 | Semi 1 (h) Sollentuna vs Falkenberg
18 januari – 12:30 | Semi 2 (h) Hylte/Halmstad vs Örkelljunga
18 januari – 15:30 | Semi 1 (d) Örebro vs Sollentuna
18 januari – 18:00 | Semi 2 (d) Engelholm vs Hylte/Halmstad
19 januari – 09:00 | Bronsmatch herrar
19 januari – 11:30 | Bronsmatch damer
19 januari – 14:30 | Finalmatch herrar
19 januari – 16:30 | Finalmatch damer

Elitseriematcherna som ingår i Elitpaketet och som sänds på www.elitserienvolleyboll.se:
25 januari – 15:00 | Svedala vs Lund (d)
25 januari – 17:30 | Lund vs Vingåker (h)
26 januari – 16:00 | Engelholm vs Sollentuna (d)
1 februari – 14:30 | Sollentuna vs Hylte/Halmstad (h)
1 februari – 17:00 | Sollentuna vs Hylte/Halmstad (d)
2 februari – 17:00 | Falkenberg vs Habo (h)
8 februari – 15:00 | Värnamo vs Svedala (d)
9 februari – 16:00 | Södertelge vs Sollentuna (h)
16 februari – 17:00 | Falkenberg vs Hylte/Halmstad (h)