Örkelljunga utklassade Linköping och vann brons

Linköping satte inte så mycket emot när Örkelljunga spelade ut hela sitt register med stort självförtroende. Matchen var snabbt avklarad efter tre set och det innebär att Örkelljunga vann brons i turneringen. (20-25, 20-25, 9-25)

Matchen öppnades jämnt nog, men Örkelljunga fick snabbt fart på ett oerhört stabilt blockspel och plockade i första set åtta egna blockpoäng, varav centern Sebastian West-Holgesson stod för sex stycken på egen hand. Det hela var avklarat fortare än förväntat och slutade med 20-25 till Örkelljunga i första set. Passaren Filip Mulder är nöjd med insatsen och understryker det lugn som laget hade.

– Skillnaden är som natt och dag jämfört med gårdagens match mot Falkenberg, säger Mulder. Vi spelade lugnt och hade ett bra flyt i alla moment.

Örkelljunga fortsatte sedan på samma spår med pondus och snabbt spel i andra set. De höll länge en knapp ledning, men Linköping såg alltmer rådvilla ut och kunde inte låta bli att släppa Örkelljunga mer och mer, som till slut vann med 20-25. Trenden eskalerade i tredje och Linköping såg stundtals riktigt oinspirerade ut, och förlorade slutligen stort med 9-25 till Örkelljungas stora glädje.

Utmärkta i alla moment

Det Örkelljunga som stod på plan idag var ett nöje för alla att åskåda, med samma självförtroende och lugn i serien framöver ska alla lag se upp. Stort spel i mottagning och försvar, men även av Filip Mulder, möjliggjorde ett bländande anfallsspel från alla håll samtidigt som block- och försvarsspelet höll högsta klass.

– Det betyder mycket att ta med sig en sådan här insats framöver, framför allt eftersom vi höjer oss så mycket från igår, menar Mulder.

Thomas Vilimas (16 poäng) blev MVP i Örkelljunga, men det kunde rättvist kunna gått till vem som helst av spelarna på planen, det var en gedigen laginsats som låg bakom vinsten. I Linköping blev Georgi Topalov utsedd till MVP, men han saknade lagkamrater som visade vilja att vinna.