Örebro till GP-final för andra året i följd

Örebro Volley höll för favorittrycket och ordnade klubbens andra raka Grand Prix-final efter en komfortabel 3-0-seger mot elitserietrean Sollentuna VK. Nu går närkingarna för att säkra klubbens första GP-guld sedan 2007.

ÖREBRO 3-0 SOLLENTUNA
(25-14, 25-14, 25-19)
Poängbäst: Ivonee Montano (Örebro) 15 poäng, Christina Adamopoulou (Sollentuna), 9.
Matchens lirare (MVP): Iida Murto (Örebro), Christina Adamopoulou (Sollentuna).
Komplett matchstatistik!

På vardera sida nät stod systrarna Gabriella och Diana Lundvall. Så här sammanfattar de matchen:

– Vi gjorde det vi behövde och var bestämda i vårt spel. Vi höll oss till planen och gjorde få misstag. Det tog oss långt i den här matchen. Den senaste tiden har vi pratat mycket om lagkänslan och vilken känsla vi vill ha i laget när vi står på planen – och det försökte vi verkligen jobba efter idag. Vi spelar med tålamod och tar oss igenom matchen boll för boll. Vi är här och nu, det gynnar oss och vårt spel, säger lillasyster Diana Lundvall, Örebro- och landslagsspiker.

– Vi går in med mycket energi, med de är snäppet vassare än oss idag. Stundtals spelar vi skitbra, men vi har för många toppar och dalar, medan de spelar med en helt annan jämnhet. Vi var kanske lite övertaggade, så när vi fick en sådan dålig start sjönk självförtroendet direkt. Vi har inte så stor vana av att spela den här typen av matcher, men vi lär oss något varje gång, så det finns mycket att ta med till fortsättningen, säger storasyster Gabriella Lundvall, Sollentunalibero.

Grand Prix-titeln är den mest prestigefyllda inom svensk elitvolleyboll, näst efter SM-titeln. Det är de fyra dam- respektive herrlag som rankar högst i tabellen efter halva Elitseriens grundserie som kvalificerar sig för Grand Prix, där ära, prispengar och en Europacupplats står på spel.

Foto: Robert Boman

Alla matcher livesänds

Tycker du precis som vi att volleyboll är världens bästa TV-sport? Då har du något att se fram emot i helgen! För den som inte kan ta sig till helgens volleybollfest finns nämligen möjlighet att se samtliga Senior-GP-matcher via livestream, här på www.grandprixvolleyboll.se!

Lagom till GP och den högintressanta grundserieavslutningen i Elitserien har vi tillsammans med Sportsground tagit fram Elitpaketet som ger köparen chansen att säkra upp samtliga åtta Grand Prix-sändningar samt resterande nio sändningar från grundserien. Det totala antalet livesändningar som ingår i Elitpaketet uppgår alltså till 17, men ytterligare grundseriematcher kan tillkomma och då givetvis utan extra kostnad för den som köper paketet.

Elitpaketet kostar endast 298 kr och är därmed ett högst prisvärt alternativ till pay per view-lösningen där sändningarna kostar 69 kr/st. Totalt värde på Elitpaketet uppgår till minst 1173 kr. För den som vill köpa enskilda matcher för 69 kr/st erbjuds givetvis också den möjligheten. Som komplement till Elitpaketet och pay per view-sändningarna finns också dagspaket för såväl lördagens som söndagens GP-matcher. Ett dagspaket kostar 98 kr och inkluderar samtliga fyra GP-matcher som spelas den aktuella dagen, men då ingår alltså inte den andra GP-dagen och inte heller kommande elitseriesändningar.

Så köper du ett paket

Via den här länken kan läsa mer och köpa våra TV-paket. När du genomfört köpet får du en värdekod som du kan lösa in för att se matcherna som ingår i det valda paketet. Koden är en värdehandling, spara den på ett säkert sätt.

KÖP PAKET
– Elitpaketet – 17 matcher (8 GP- + 9 elitseriesändningar)
– Lördagspaketet – 4 Senior-GP-matcher (semifinaler) 18/1
– Söndagspaketet – 4 Senior-GP-matcher (brons- & finalmatcher) 19/1

Där och då sänds matcherna

Grand Prix-matcherna som ingår i Elitpaketet och som sänds på www.grandprixvolleyboll.se:
18 januari – 10:00 | Semi 1 (h) Sollentuna vs Falkenberg
18 januari – 12:30 | Semi 2 (h) Hylte/Halmstad vs Örkelljunga
18 januari – 15:30 | Semi 1 (d) Örebro vs Sollentuna
18 januari – 18:00 | Semi 2 (d) Engelholm vs Hylte/Halmstad
19 januari – 09:00 | Bronsmatch herrar
19 januari – 11:30 | Bronsmatch damer
19 januari – 14:30 | Finalmatch herrar
19 januari – 16:30 | Finalmatch damer

Elitseriematcherna som ingår i Elitpaketet och som sänds på www.elitserienvolleyboll.se:
25 januari – 15:00 | Svedala vs Lund (d)
25 januari – 17:30 | Lund vs Vingåker (h)
26 januari – 16:00 | Engelholm vs Sollentuna (d)
1 februari – 14:30 | Sollentuna vs Hylte/Halmstad (h)
1 februari – 17:00 | Sollentuna vs Hylte/Halmstad (d)
2 februari – 17:00 | Falkenberg vs Habo (h)
8 februari – 15:00 | Värnamo vs Svedala (d)
9 februari – 16:00 | Södertelge vs Sollentuna (h)
16 februari – 17:00 | Falkenberg vs Hylte/Halmstad (h)