Mästarna redo försvara GP-titeln – kan tangera rekordet

Hylte/Halmstad blev först ut att boka biljett till herrarnas Grand Prix-final när man behärskat 3-0-besegrade Lunds VK i lördagens semi. Titelförsvararna har därmed chans att ta sig upp jämsides med halländska rivalen Falkenberg som än så länge ensamt stoltserar med rekordmånga sju GP-guld på herrsidan.


HYLTE/HALMSTAD 3-0 LUND
Setsiffror: 25-19, 25-22, 25-17
Poängbäst: Pierce Johnson (14), Hylte/Halmstad. Slawomir Zemlik (11), Lund. Christoffer Nilsson (11), Lund.
MVP: Joel Andersson (Hylte/Halmstad), Christoffer Nilsson (Lund).
Komplett statistik!


Hylte/Halmstads segerrad bara växer. De regerande svenska mästarna till lika Grand Prix-mästarna från Halland är obesegrade i Elitserien under säsongen 2022/23. I semifinalen mot Lund, som i år spelar GP för allra första gången, var man obevekliga på vägen fram till finalavancemanget.

Skåningarna stretade visserligen emot väl, men H/H var numret större och tycktes alltid ha en extra växel till att lägga i när det behövdes.

– Det är lite upp och ner i perioder, men i slutet av seten är vi det starkare laget. Lund servade starkt och vår bagger var inte jättebra, men vi slet på i försvar. Jag är stolt över att vi ändå lyckades reda ut det. Vi har en väldigt hög nivå i oss och är ett starkt lag på alla positioner. Nu gäller det att ladda om batterierna inför finalen, hålla fokus hela vägen och sätta servemottagningen bättre. Lyckas vi med det blir vi svårslagna i morgon, säger Hylte/Halmstads libero Joel Andersson, som utsågs till lagets främsta spelare i matchen.

Lunds VK:s passare Fredrik Holgersson:
– Vi kommer inte upp i tillräckligt bra nivå för att rå på dem. Vi måste steppa upp till i morgon då vi spelar om bronset. Allt kan bli bättre.

Vilka motståndarna blir i söndagens medaljmatcher avgörs med start 18.00 då andraseedade Falkenbergs VBK utmanas av Habo Wolley.

Slawomir Zemlik blev poängbäst i Lund med 11 ”pinnar”. Foto: Robert Boman.

Upplev GP på plats!

Grand Prix-helgen upplevs bäst tillsammans med andra volleyfantaster på plats i Uppsala, där läktarna och Fyrishovs hallar fylls av glädje, gemenskap och action.

För att undvika köer i entrén uppmanas besökare förköpa biljetter via Eventim, som är officiell biljettförmedlare. Det går att köpa både dagsbiljetter och helgbiljetter, som ger entré till samtliga tre mästerskap som avgörs i Fyrishovs hallar under de två intensiva tävlingsdagarna.

KÖP BILJETTER HÄR!

Alla matcher livestreamas

Tycker du precis som vi att volleyboll är världens bästa TV-sport? Då har du något att se fram emot i helgen! För den som inte kan ta sig till helgens volleybollfest finns nämligen möjlighet att se samtliga Senior-GP-matcher via livestream på www.volleytv.se.

Sändningarna produceras av Joakim Andersson, som under elitseriesäsongen sköter streamingen åt bland annat Södertelge VBK. GP-sändningarna utgörs av en fyrkameralösning med kommentator och grafik.

Du kan enkelt köpa tillgång till sändningarna. På den här sidan hittar du information om hur du går till väga samt vilka erbjudanden som finns att tillgå.

SPELSCHEMA – SENIOR GRAND PRIX

2023-01-21
10:00 Semifinal 1 – damer: Örebro 3–2 Göteborg
12:30 Semifinal 2 – damer: Engelholm 3–0 Linköping
15:30 Semifinal 1 – herrar: Hylte/Halmstad 3–0 Lund
18:00 Semifinal 2 – herrar: Falkenberg (2) – Habo (3)

2023-01-22
09:00 Bronsmatch – damer: Förloraren semi 1 – Förloraren semi 2
11:30 Bronsmatch – herrar: Förloraren semi 1 – Förloraren semi 2
14:30 Final – damer: Vinnare semi 1 – Vinnare semi 2
16:30 Final – herrar: Vinnare semi 1 – Vinnare semi 2

FAKTA – GRAND PRIX 2023
Datum: 21-22 januari
Plats/arena: Fyrishov, Uppsala
Regerande mästare: Hylte/Halmstad (dam), Hylte/Halmstad (herr)
Officiell turneringssajt: www.grandprixvolleyboll.se.

GP-HISTORIK: MESTA MÄSTARNA
Damer
Engelholm: 9 guld
Örebro: 7 guld
Katrineholm: 2 guld
Elverket (Vallentuna): 3 guld
Hylte/Halmstad: 1 guld
Svedala VBK: 1 guld
Sollentuna: 1 guld

Herrar
Falkenberg: 7 guld
Hylte/Halmstad: 6 guld
Linköping/Team Valla: 5 guld
Örkelljunga: 3 guld
Sollentuna: 2 guld
Habo: 1 guld

LÄNKAR
Säkra dina GP-biljetter – förköp här!
Spelschema Senior Grand Prix Dam
Spelschema Senior Grand Prix Herr
Spelschema Veteran-SM
Spelschema Ungdoms-GP Flickor
Spelschema Ungdoms-GP Pojkar