Magnifik vändning gav Hylte/Halmstad bronset

Hylte/Halmstad Volley var rejält i brygga i bronsmatchen mot Sollentuna VK, med 0-2-underläge och endast en center på planen efter att Cornelia Rosenqvist utgått skadad. På något sätt lyckades dock elitseriefyran hitta både energin och spelet som krävdes för att vända på steken. Nu står hallänningarna som bronsmedaljörer vid 2020 års upplaga av Grand Prix!

SOLLENTUNA 2-3 HYLTE/HALMSTAD
(22-25, 15-25, 25-23, 22-25, 9-15)
Poängbäst: Jona Vigfusdottir (Hylte/Halmstad), 23 poäng. Madelene Green (Sollentuna), 17 poäng.
Matchens lirare (MVP): Whitney Turner (Hylte/Halmstad), Stina Lindstam (Sollentuna).
Komplett matchstatistik

Hylte/Halmstads Jona Vigfusdottir om den svängiga matchen:
– Det känns lite overkligt just nu med tanke på vår situation, men jag är riktigt nöjd med vår prestation med tanke på att vi spelade utan en center. När hon klev av blev det en helt annan typ av volleyboll, alla nerver försvann och ersattes av panik. Jag tror att det gjorde motståndarna nervösa också för de fattade inte vad som hände. Det var stor lättnad när matchbollen gick in. Jag är så nöjd med oss just nu, det här var en stark insats.

Sollentunapassaren Fanny Andersson deppade efter förlusten, men gladdes samtidigt över lagets inställning:
– Bittert, vi startade väldigt bra. Extremt bra. Sedan tappade vi. Hylte/Halmstad gjorde det bra och vi gjorde för många misstag, det var det som avgjorde. Vi slappnade av för mycket. Samtidigt hade vi otroligt bra energi och kämpade på alla bollar. Jag är stolt över laget. Vi spelade som ett helt annat lag jämfört med i semin igår. Det är många i det här gänget som aldrig spelat GP tidigare och det klart att det märktes på nerverna som var inför den här helgen, men idag satte vi allt det åt sidan och bara körde på.

I eftermiddag väntar GP-helgens stora crescendo, då vi släpper lös finalspelet. 14:30 är det herrfinal mellan Sollentuna VK och Örkelljunga VK. 16:30 ser vi sedan Örebro Volley utmana Engelholms VS, som går för ett sjätte raka Grand Prix-guld.

Grand Prix-titeln är den mest prestigefyllda inom svensk elitvolleyboll, näst efter SM-titeln. Det är de fyra dam- respektive herrlag som rankar högst i tabellen efter halva Elitseriens grundserie som kvalificerar sig för Grand Prix, där ära, prispengar och en Europacupplats står på spel.

Samtliga åtta Grand Prix-matcher livesänds av Sportsground på www.grandprixvolleyboll.se. Läs mer nedan!

Foto: Robert Boman

Alla matcher livesänds

Tycker du precis som vi att volleyboll är världens bästa TV-sport? Då har du något att se fram emot i helgen! För den som inte kan ta sig till helgens volleybollfest finns nämligen möjlighet att se samtliga Senior-GP-matcher via livestream, här på www.grandprixvolleyboll.se!

Lagom till GP och den högintressanta grundserieavslutningen i Elitserien har vi tillsammans med Sportsground tagit fram Elitpaketet som ger köparen chansen att säkra upp samtliga åtta Grand Prix-sändningar samt resterande nio sändningar från grundserien. Det totala antalet livesändningar som ingår i Elitpaketet uppgår alltså till 17, men ytterligare grundseriematcher kan tillkomma och då givetvis utan extra kostnad för den som köper paketet.

Elitpaketet kostar endast 298 kr och är därmed ett högst prisvärt alternativ till pay per view-lösningen där sändningarna kostar 69 kr/st. Totalt värde på Elitpaketet uppgår till minst 1173 kr. För den som vill köpa enskilda matcher för 69 kr/st erbjuds givetvis också den möjligheten. Som komplement till Elitpaketet och pay per view-sändningarna finns också dagspaket för såväl lördagens som söndagens GP-matcher. Ett dagspaket kostar 98 kr och inkluderar samtliga fyra GP-matcher som spelas den aktuella dagen, men då ingår alltså inte den andra GP-dagen och inte heller kommande elitseriesändningar.

Så köper du ett paket

Via den här länken kan läsa mer och köpa våra TV-paket. När du genomfört köpet får du en värdekod som du kan lösa in för att se matcherna som ingår i det valda paketet. Koden är en värdehandling, spara den på ett säkert sätt.

KÖP PAKET
– Elitpaketet – 17 matcher (8 GP- + 9 elitseriesändningar)
– Lördagspaketet – 4 Senior-GP-matcher (semifinaler) 18/1
– Söndagspaketet – 4 Senior-GP-matcher (brons- & finalmatcher) 19/1

Där och då sänds matcherna

Grand Prix-matcherna som ingår i Elitpaketet och som sänds på www.grandprixvolleyboll.se:
18 januari – 10:00 | Semi 1 (h) Sollentuna vs Falkenberg
18 januari – 12:30 | Semi 2 (h) Hylte/Halmstad vs Örkelljunga
18 januari – 15:30 | Semi 1 (d) Örebro vs Sollentuna
18 januari – 18:00 | Semi 2 (d) Engelholm vs Hylte/Halmstad
19 januari – 09:00 | Bronsmatch herrar
19 januari – 11:30 | Bronsmatch damer
19 januari – 14:30 | Finalmatch herrar
19 januari – 16:30 | Finalmatch damer

Elitseriematcherna som ingår i Elitpaketet och som sänds på www.elitserienvolleyboll.se:
25 januari – 15:00 | Svedala vs Lund (d)
25 januari – 17:30 | Lund vs Vingåker (h)
26 januari – 16:00 | Engelholm vs Sollentuna (d)
1 februari – 14:30 | Sollentuna vs Hylte/Halmstad (h)
1 februari – 17:00 | Sollentuna vs Hylte/Halmstad (d)
2 februari – 17:00 | Falkenberg vs Habo (h)
8 februari – 15:00 | Värnamo vs Svedala (d)
9 februari – 16:00 | Södertelge vs Sollentuna (h)
16 februari – 17:00 | Falkenberg vs Hylte/Halmstad (h)