Grand Prix-guld till Linköping!

Efter en  rysare till final står Linköping som guldmedaljörer i 2018 års upplaga av Grand Prix.  3-1 i set blev resultatet och publiken bjöds på spektakulär volleyboll. Setsiffrorna skrevs till 25-27, 25-23, 28-26, 25-23.

Redan från första bollen var det tydligt att det skulle bli en hård kamp mellan Linköping och Hylte/Halmstad. Att det var guldmatch mellan två av Sveriges bästa lag märktes direkt både på plan och på läktaren. Det låg i luften. Det bjöds på häftiga bolldueller, hårda spikes och en riktig show av två lag som var villiga att ge allt för att vinna. En bättre final får man leta efter!

Första set rivstartade och att försöka förutspå vem som skulle ta det var näst intill omöjligt. Efter några gastkramande bollar så tar Hylte/Halmstad hem det förlängda setet via 27-25.

Andra set är minst lika jämnt som det första, den här gången är det dock Linköping som står som segrare (25-23).

Även det tredje setet blir förlängt och Linköping drar återigen det längsta strået med 28-26. Det jämna spelet fortsätter även i den fjärde akten. Det slutar med jubel för LVC som tar hem setet med 25-23 och med det tar hem guldet!

”Fan vad skönt!”

LVC-profilen Carl Ahremark, som välförtjänt får motta pris som bästa spelare, säger så här om matchen:
– Underbart skönt! Det är en väldigt jämn match och Hylte/Halmstad gör det bra. Vi har mycket rutin i laget så vi lyckas behålla lugnet i slutet av de tajta seten. Det är alltid kul att lira GP, det märks att det är något särskilt när man har linjedomare, stor publik och bra volleyboll,

Även Hylte/Halmstads landslagscenter Philip Pettersson ställde upp för några korta ord efter matchen.
– Det är så nära. Klart det är surt att vi inte tar det. Det finns inte så mycket att säga egentligen, endast att gratulera Linköping för en väldigt välspelad match. De var vassare idag helt enkelt..

I skrivande stund är det endast en match kvar av Senior-GP, ingen mindre än damfinalen mellan ärkerivalerna Hylte/Halmstad och Engelholm.

Tidigare under dagen spelade Falkenbergs VBK hem bronset på herrsidan. Sollentuna VK besegrades i tre raka set. Örebro Volley säkrade i sin tur bronset på damsidan efter 3-0 mot länsrivalen Lindesberg.

För den som inte kan vara på plats under finaldagen finns möjlighet att se ALLA matcher – inklusive Senior-GP, Ungdomens GP och Veteran-SM – via Volleykanalen. Läs mer här!

SPELSCHEMA – SENIOR-GP – FINALDAGEN
09:00 – Bronsmatch herrar: Sollentuna 0-3 Falkenberg
11:30 – Bronsmatch damer: Lindesberg 0-3 Örebro
14:30 – Finalmatch herrar: Hylte/Halmstad 1-3 Linköping
16:30 – Finalmatch damer: Hylte/Halmstad vs Engelholm

Foto: falkenbergsbild.se
Text: Benjamin Engström

Spelscheman & resultat
09:00 – Bronsmatch herrar: Sollentuna 0-3 Falkenberg
11:30 – Bronsmatch damer: Lindesberg 0-3 Örebro
14:30 – Finalmatch herrar: Hylte/Halmstad vs Linköping
16:30 – Finalmatch damer: Hylte/Halmstad vs Engelholm

Spelscheman och resultat från samtliga turneringar som avgörs under GP-helgen rapporteras via nedanstående länkar:
Ungdomens GP
Veteran-SM: Damer 35+Herrar 35+Herrar 50+
Senior-GP – damer,
Senior-GP – herrar

FAKTA – Grand Prix
Var? Fyrishov
När? 13-14 januari
Turneringar: Senior-GP, Ungdomens GP, Veteran-SM.
Arrangör: Uppsala VBS
Antal funktionärer: Ca 80