Linköping besegrade Falkenberg – finalklart på herrsidan

Linköping spelade hem den andra finalplatsen efter en 3-0 vinst mot Falkenberg. Segersiffrorna skrevs till 25-22, 27-25, 25-18. Därmed är det finalklart på herrsidan.

Första och andra seten var två väldigt jämna bataljer där Linköping drog det längsta strået och tog hem dom med 25-22 i första och 27-25 i andra. I tredje set syntes det lite frustration i Falkenberg och Linköping drog iväg till en början. Men efter många bolldueller och mycket känslor så fick Falkenberg momentum vilket gjorde att dom kom tillbaka. Linköping svarade dock, lade i en växel till och spelade klanderfri volleyboll vilket gjorde att de tog hem setet – och matchen – via 25-18.

’’Slutspelskänsla över det hela’’

Johan Eriksson, som gjorde en comeback till volleybollen efter att ha lagt skorna på hyllan förra säsongen, fick spela mot sin gamla klubb Falkenberg direkt i detta GP.

– Detta var en typisk GP-match, det var lite slutspelskänsla över det hela. Både vi och Falkenberg spelar bra volleyboll och det gick fram och tillbaka i matchen. Vi har ett väldigt rutinerat lag, så även när dom tog ledningen så var det ingen oro på planen, säger Linköpingsliberon.

August Borna gör sin första säsong för Falkenberg och spelar sitt första GP, något som inte syns på hans spel.
– Det gick upp och ner i matchen. I de två första seten går det fram och tillbaka, men de är vassare i slutet av seten. Sen i tredje känns det som luften gått ur oss lite och vi kommer inte riktigt in i det.

I morgondagens final väntar Hylte/Halmstad, som under förmiddagen besegrade Sollentuna med 3-1 i set. I söndagens bronsmatch blir det alltså i sin tur Falkenberg och Sollentuna som gör upp.

Under eftermiddagen kliver damlagen in i Grand Prix. 15:30 gör Hylte/Halmstad upp med Lindesberg i den första semin. 18:00 är det i sin tur dags för de regerande mästarna Engelholms VS att göra upp med Örebro Volley.

Foto: falkenbergsbild.se
Text: Benjamin Engström

Spelscheman & resultat
Spelscheman och resultat från samtliga turneringar som avgörs under GP-helgen rapporteras via nedanstående länkar:
Ungdomens GP
Veteran-SM: Damer 35+Herrar 35+Herrar 50+
Senior-GP – damer,
Senior-GP – herrar

FAKTA – Grand Prix
Var? Fyrishov
När? 13-14 januari
Turneringar: Senior-GP, Ungdomens GP, Veteran-SM.
Arrangör: Uppsala VBS
Antal funktionärer: Ca 80