Linde starkast i derbyt – tog hem GP-bronset

Lindesberg gick segrande ur Grand Prix-slutspelets bronsmatch mot ärkerivalen Örebro. Segersiffrorna skrevs till 20-25, 25-15, 25-17, 25-15.

Finaldagen av Grand Prix i Fyrishov, Uppsala, rivstartade med derby mellan Örebro och Lindesberg under söndagsmorgonen. Drabbningen dundrade igång redan vid 09.00 och det var närkingarna som tog kommandot.

Poängdrottningen Jona Vigfusdottir satte an tonen i första set med en mäktig block. Örebro höll sedan initiativet genom hela första set och tog rättvist hem det via 25-20.

Men ärkerivalerna skulle alltså både vakna, vända och vinna innan matchen var över. Linde visade upp ett helt annat spel i den andra akten och vann komfortabelt med 25-17. Rollerna från första set var som förbytta.

Örebros spel hackade betänkligt, samtidigt som motståndarna på andra sidan nätet fick bra fart både på spikers och centerspel, varpå även tredje set hamnade i Lindes ägo.

I fjärde akten var det inget snack om saken. Linde utnyttjade sitt momentum från början till slut. En lååång serveserie av 17-åriga lagkaptenen såg till att öka avståndet till nästintill ointagligt. Örebro kröp
visserligen ikapp något mot slutet, men kom aldrig tillräckligt nära för att på allvar kunna ta matchen till ett femte, avgörande set.

– Riktigt skönt att vi kniper bronset. Det här betyder mycket för oss. Vi har haft en lite småknackig säsong och jobbar med en ganska liten trupp, så det här är helt klart en boost. Att det är just Örebro vi slår känns givetvis extra bra, inte minst eftersom vi förlorade mot dem så sent som i onsdags, summerar segerorganisatören Freja Morén.

Matchstatistik finns här!

Lördag 7 januari
10.00 Semifinal damer, Hylte/Halmstad 3–0 Örebro
12.30 Semifinal damer, Engelholm 3–0 Lindesberg
15.30 Semifinal herrar, Linköping VC 2– 3Falkenberg
18.00 Semifinal herrar, Hylte/Halmstad 3–1 Örkelljunga

Söndag 8 januari
09.00 Bronsmatch damer, Örebro 1-3 Lindesberg
11.30 Bronsmatch herrar, Linköping vs. Örkelljunga
14.30 Final damer, Engelholm vs. Hylte/Halmstad
16.30 Final herrar, Falkenberg vs. Hylte/Halmstad
*Samtliga matcher sänds via Volleykanalen

FAKTA – GRAND PRIX
Var? Fyrishov
När? 7-8 januari
Arrangör: Uppsala VBS & Svensk volleyboll
Antal funktionärer: Ca 100
Ungdomsturneringar: Ungdomens GP, DistriktsSlaget