Klart: Här är spelschemat för Veteran-SM

I september blev det officiellt. Svensk volleybolls äldre garde invaderar Uppsala och 2018 års upplaga av Grand Prix för att göra upp om titeln som svenska mästare i veteransammanhang. I dag kan grandprixvolleyboll.se presentera spelschemat för den prestigefulla turneringen.

Veteran-SM har de senaste åren ägt rum i slutet av maj och därmed ofta krockat eller hamnat i kläm med olika ungdoms-SM och landslagsaktiviteter. I år tidigareläggs mästerskapet till 13-14 januari, där det blir en central del av GP, i syfte att låta turneringen stå i rampljuset på ett annat sätt.

Förhoppningen är att Veteran-SM ska få en nytändning, med anmälda fler lag och spelare, och att det i slutändan ska leda till att forna volleybollfrälsta återupptäcker kärleken till sporten och börjar spela på nytt.

Ser man till antalet anmälda lag verkar initiativet ha gett resultat. Totalt 16 anmälda lag till 2017 års SM har blivit 22 till årets upplaga. Siktet är inställt på att öka den siffran varje år.

Adderingen av Veteran-SM befäster dessutom Grand Prix-helgens position som en av Svensk volleybolls största träffpunkter.
– Grand Prix fortsätter växa som en naturlig mötesplats där relationer och kontakter skapas, återupptas och förstärks. Alla som är på plats är en del av en större helhet. Ungdomar, elitspelare och veteraner kan inspireras av varandra och se att volleyboll är en idrott man kan utöva hela livet. Det rimmar väl med Riksidrottsförbundets strategi om livslångt idrottande, säger Jakob Birgersson, projektledare och eventansvarig på Svenska Volleyevent (SVEAB).

Spelschemat för var och en av de tre veteranklasserna finns tillgängligt här:
Damer 35+
Herrar 35+
Herrar 50+

Volleykanalen är på plats under hela GP-helgen och livesänder ALLA matcher från både Veteran-SM, Ungdomens GP och Senior-GP. Läs mer om det här!

FAKTA – Grand Prix
Var? Fyrishov
När? 13-14 januari
Arrangör: Uppsala VBS
Antal funktionärer: Ca 80

KONTAKT
Kristin Johansson, Projektledare, 073-986 33 49
Anders Karlsson, ordf. Uppsala Volley, 0706-99 79 69

Resultat – Veteran-SM 2017
H35+
Guld: Lidingö/Bromma
Silver: Tierp
Brons: Spartak

H50+
Guld: Bromma
Silver: Östersund
Brons: Bromma Bee team

D35+
Guld: Vallentuna Vets
Silver: Gamnuckorna
Brons: Stockholms Vingar

Foto: Åke Lager