Inget UGP och Veteran-SM på Grand Prix 2021

På grund av pågående pandemi kan 2021 års upplaga av Grand Prix inte bli den volleybollfest vi är vana vid. Turneringshelgen som är schemalagd till 23-24 januari i Uppsala kommer den här gången genomföras utan Ungdomens GP, Veteran-SM och Grand Prix Volleycamp.

Beslutet är fattat i samråd med arrangören Uppsala VBS samt Destination Uppsala.

– Det känns naturligtvis oerhört tråkigt, men med nuvarande restriktioner och förutsättningar kan vi inte genomföra ett säkert evenemang som samlar alla GP-klasser. Det är möjligt att läget förändras till det bättre framåt, men det finns både risker och en planering att ta hänsyn till som gör att vi är tvungna att fatta beslut och dra gränsen här, säger Simon Dahl VD på Svenska Volleyevent.

Parterna undersöker samtidigt förutsättningarna för att genomföra 2021 års upplaga av Senior Grand Prix, där topplagen i svensk elitvolleyboll gör upp om mästartitlar, prispengar och Europacupplatser. Lag i Elitserien är för närvarande undantagna från de skärpta råd som i stora delar av landet gör att idrottsverksamhet är pausad för utövare födda 2004 eller tidigare.

När det finns uppdateringar om Senior-GP kommuniceras dessa via grandprixvolleyboll.se och volleyboll.se.

Vi tackar alla för tålamodet och förståelsen som visas under pågående pandemi, när vi som rörelse ställs inför utmaningar som saknar motstycke genom volleybollhistorien.

Foto: Robert Boman