Hylte/Halmstad säkrar första finalplatsen på damsidan

Hylte/Halmstads succédag i Uppsala fortsätter.  Under eftermiddagen spelade damlaget hem en finalplats efter seger mot Lindesberg med 3-0. Setsiffrorna blev 25-23, 25-20, 25-22.

Den första semifinalen på damsidan blev en jämn match där Hylte/Halmstad till slut vann med 3-0.

I början av matchen kunde man tro att Hylte/Halmstad skulle ta en bekväm vinst mot Lindesberg efter att ha tagit en stor ledning direkt, men Lindesberg kämpade sig tillbaka och övertog ledningen i mitten av setet. Efter ett jämn akt stod Hylte/Halmstad som vinnare med 25-23.

I andra set så var lagen jämna fram till mitten av setet. Där gjorde H/H ett ryck tack vare bra serve och anfall. Lindesberg kom igen bra mot slutet, men det räckte inte hela vägen och H/H tog hem även det andra setet.

Tredje set gick ett revanschsuget Lindesberg in på plan och spelade inspirerande volleyboll. Laget införskaffade sig en ledning som de behöll länge, men inte hela vägen. Efter några tuffa bollar stod H/H som segrare via setsiffrorna 25-22.

’’En bra start på GP’’

Hylte/Halmstads serve var en stor orsak till att det gick deras väg idag, där Martina Svensson gjorde det bäst.

-Vi gör visserligen några egna misstag som vi kan förbättra oss på, men det var ändå en bra start på GP. Vi har väldigt många bra spelare som kliver fram och bidrar, säger Martina efter matchen.

Sebastien Bougeatre, Lindesbergs coach hade blandade känslor efter matchen:
– Vi gör mycket av vårt spel väldigt bra, men vi blandar och ger för mycket. Vi har en bra trupp men vi har haft skadeproblem innan detta så med det i åtanke så gör vi ändå en bra match. Vi ger dock bort för mycket och måste jobba på att behålla lugnet, säger coachen efter matchen.

Engelholm och Örebro kämpar i skrivande stund om den andra finalplatsen.

För den som inte kan vara på plats under GP-helgen finns möjlighet att se ALLA matcher – inklusive Senior-GP, Ungdomens GP och Veteran-SM – via Volleykanalen. Läs mer här!

Foto: falkenbergsbild.se
Text: Benjamin Engström

Spelscheman & resultat
Spelscheman och resultat från samtliga turneringar som avgörs under GP-helgen rapporteras via nedanstående länkar:
Ungdomens GP
Veteran-SM: Damer 35+Herrar 35+Herrar 50+
Senior-GP – damer,
Senior-GP – herrar

FAKTA – Grand Prix
Var? Fyrishov
När? 13-14 januari
Turneringar: Senior-GP, Ungdomens GP, Veteran-SM.
Arrangör: Uppsala VBS
Antal funktionärer: Ca 80