Hylte/Halmstad till final efter 3-1-vinst

Hylte/Halmstad är klara för GP-final efter en stabil vinst över Sollentuna med 3-1 i set. Segersiffrorna skrevs till 25-18, 23-25, 25-14, 25-17. 

Båda lagen öppnade matchen starkt men tack vare ett starkt blockspel lyckades Sollentuna ta ledningen i början av setet. Det skiljde inte många poäng i början men Hylte/Halmstad krigade sig tillbaka och förbi tack vare bland annat Johan Mårtenssons anfallspel där han gjorde 10 (!) anfallspoäng i setet. H/H seglade sedan vidare och vann till slut första setet 25-18.

Hylte/Halmstad öppnade starkt i andra och tog en tidig ledning. Vi ställning 5-9 tog Sollentuna en time-out, vilket gav effekt. Efter det så klev dom in på banan med ny energi och jobbade sig till en ledning som höll fram till 18-18. Från dom siffrorna blev det en riktig ”dog-fight” där båda lagen krigade hårt för varje boll. Efter bra block- och försvarsspel så tog Sollentuna hem andra set med 25-23.

Efter att ha förlorat det andra setet klev ett revanschsuget Hylte/Halmstad in och tog en stor ledning i början av setet. Ett överlägset H/H lyckades behålla flera poängs försprång setet ut och vann bekvämt med 25-14.

Fjärde setet började likadant som det tredje. Sollentuna spelade upp sig allt eftersom setet gick, men H/H hade kontroll och vann det sista setet med klara 25-17 och är därmed klart för GP-final.

”Vi spelade enkelt och följde vår taktik”

– Det kändes bra. Första setet spelade vi enkelt och följde vår taktik vilket gav resultat. I andra setet så höjde sig Sollentuna och vi tappade lite fokus på det som vi skulle göra och Sollentuna gör det bra. Men i tredje och fjärde så spelade vi som vi skulle och lyckas vinna, säger Johan Mårtensson efter en stabil insats, där han var poängbäst i Hylte/Halmstad med 22 poäng.

Sollentunas Martin Drejare om matchen:
– Vi följer taktiken och har koll på vad dom gör men dom gör det väldigt bra. Vi gör en bra match men ger bort några misstag här och var vilket ger oss problem.

I skrivande stund gör Falkenberg upp med Linköping om vem som kommer få möta Hylte/Halmstad i finalen.

För den som inte kan vara på plats under GP-helgen finns möjlighet att se ALLA matcher – inklusive Senior-GP, Ungdomens GP och Veteran-SM – via Volleykanalen. Läs mer här!

Foto: falkenbergsbild.se
Text: Benjamin Engström

Spelscheman & resultat
Spelscheman och resultat från samtliga turneringar som avgörs under GP-helgen rapporteras via nedanstående länkar:
Ungdomens GP
Veteran-SM: Damer 35+Herrar 35+Herrar 50+
Senior-GP – damer,
Senior-GP – herrar

FAKTA – Grand Prix
Var? Fyrishov
När? 13-14 januari
Turneringar: Senior-GP, Ungdomens GP, Veteran-SM.
Arrangör: Uppsala VBS
Antal funktionärer: Ca 80