Hylte/Halmstad nötte ner Örkelljunga – möter ärkerivalen i GP-finalen

Nytt år, ny GP-final för Hylte/Halmstad. Örkelljunga stretade emot länge och väl, men H/H:s tunga anfall tog slutligen ut sin rätt. Därmed är det dukat för ”Hallandsderby” i morgondagens Grand Prix-final.

25-20, 19-25, 25-13, 25-19. Efter en svängig match, fylld med långa serveserier och tunga anfall, är Hylte/Halmstad klart för finalspelet i 2017 års upplaga av Grand Prix.
– Vi har kontroll i stora delar av matchen, men i andra var inte riktigt på tårna och tappade en hel del i mottagning och serve. Örkelljunga var inte sena att utnyttja det, de är ju ett bra lag, topp fyra i Sverige, Philip Pettersson, konstaterar Hylte/Halmstads lagkapten.

För Örkelljunga väntar nu bronsmatch mot Linköping. Hylte/Halmstad har å sin sida ett maffigt Hallandsderby mot Falkenberg att se fram emot.
– Ett bra lag med många bra spelare. De spelar som en enhet. Det gäller att vi kommer dit hungriga och sabbar för dem. Det blir alltid speciella matcher mot dem. Mycket historia och många spelare som känner varandra. Alltid stämning och alltid tufft. Precs som det ska vara, fortsätter Pettersson.

Semifinalen mellan Hylte/Halmstad och Örkelljunga utgjorde dagens sista. Därmed är morgondagens spelschema komplett för Senior-GP. Detsamma gäller UGP och DistriksSlaget, som bjudit på häftig volleyboll under den första Grand Prix-dagen.

Volleyboll upplevs bäst live, men för den som inte kan vara på plats i Fyrishov streamas ALLA matcher via Volleykanalen.

Matchstatistik från H/H vs. ÖVK

SPELSCHEMA – GRAND PRIX

Lördag 7 januari
10.00 Semifinal damer, Hylte/Halmstad 3–0 Örebro
12.30 Semifinal damer, Engelholm 3–0 Lindesberg
15.30 Semifinal herrar, Linköping VC 2– 3Falkenberg
18.00 Semifinal herrar, Hylte/Halmstad 3–1 Örkelljunga

Söndag 8 januari
09.00 Bronsmatch damer, Örebro vs. Lindesberg
11.30 Bronsmatch herrar, Linköping vs. Örkelljunga
14.30 Final damer, Engelholm vs. Hylte/Halmstad
16.30 Final herrar, Falkenberg vs. Hylte/Halmstad

FAKTA – GRAND PRIX
Var? Fyrishov
När? 7-8 januari
Arrangör: Uppsala VBS & Svensk volleyboll
Antal funktionärer: Ca 100
Övriga turneringar: Ungdomens GP, DistriktsSlaget

Foto: Falkenbergsbild