Hylte/Halmstad första lag klart för final

Den första Grand Prix matchen var en svängig historia mellan serietvåan Hylte/Halmstad och trean Örebro. Hylte/Halmstad var dock strået vassare än Örebro och vann till slut den första semifinalen rättvist med 3-1 (25-16, 20-25, 25-19, 25-18).

Hylte/Halmstad tog sig till Grand Prix som andra lag i Elitserien efter en höst med endast två förluster och inledde övertygande mot Örebro i den första semifinalen. I första set spelade hallänningarna övertygande och hade ledningen setet igenom tack vare bra tryck i servespelet. Setet vanns komfortabelt med 25-16 och Örebro som spelar sitt första Grand Prix sen 2010 gjorde för många egna misstag för att kunna utmana Hylte/Halmstad.

I andra set var det matchbilden helt omvänd. Örebro lyfte sig flera nivåer, gjorde färre misstag och  satte ordentlig press i anfallet. Whitney Turner, som varit lite anonym i första set, levererade i anfall och efter två ryck om fyra poäng vardera ledde Örebro setet med 20-9. Hylte/Halmstad putsade siffrorna men setsegern gick till Örebro med 25-20.

Hylte/Halmstad ryckte upp sitt spel och tog tillbaka kommandot i tredje set anförda av trion Daniele Kovacs de Lima, Andrea Jacobsson och nyförvärvet Kelsey Fien. I mitten av setet ryckte Hylte/Halmstad och höll ledningen hela vägen till setvinst. Matchbilden höll sig in i fjärde set som Hylte/Halmstad ledde i princip hela setet tills de gick fram till vinst i setet, 25-18, och därmed säkrade sin plats i Grand Prix finalen imorgon söndag.

Kelsey Fien gjorde sin första tävlingsmatch för Hylte/Halmstad och var med sina 15 poäng en högst bidragande orsak till segern, trots bara en träningsvecka tillsammans med sina nya lagkamrater.

– Jag kom den 29:e och har hunnit med en träningsmatch. Det känns redan superbra, men vi håller fortfarande på att lära känna varann på banan så det kommer bara bli bättre för varje match vi gör. Vi siktar så klart på att vinna finalen imorgon, sa en nöjd Kelsey Fien efter matchen.

Matchstatistik