Dags för playoff i Distriktsslaget

Distriktsslaget är turneringen där landets distrikt utmanar varandra. Killar och tjejer födda -01 eller senare gör upp om titeln i Uppsala den 7-8 januari. I år deltar sju lag på tjejsidan och tre lag på killsidan. 

Stockholm-Gotland har killar från Sollentuna VK, Södertälje VBK och Team Gotland VBK i sitt lag.
– Vi har tränat ungefär tio träningar tillsammans och det roligaste med distriktsslaget är att vinna och att utveckla bland annat block, mottag menar Johan Nilsson, Kalle Blomstedt och Homayon Najafi.

Under lördagen vann de mot Västsvenska VBF med 2-0 och Skåne VBF med 2-0. Stockholm-Gotlands VBF går därmed direkt till final där de får möta vinnaren mellan Västsvenska VBF och Skånde VBF.

På tjejsidan har Västsvenska VBF Värmland-Örebro under lördagen vunnit över både Skåne VBF och Sydsvenska VBF Halland.
– Mot Halland var det jämt till en början men sedan servade vi sönder dem säger Åsa Viggeborn som är ledare för Värmland- Örebro.

De flesta tjejerna i Värmland Örebro spelar till vardags i Lindesbergs VBK men också tjejer från KFUM Örebro och Karlstad VK finns representerade.
– Dessutom vann vi något överraskande mot Skåne VBF. Det är jätteroligt att det har gått så bra och vi ser fram emot att spela semifinal mot Sydsvenska VBF Småland  imorgon, fortsätter Åsa.

I den andra semifinalen möts Stockholm Gotlands VBF och Västsvenska VBF.

Se alla resultat  här och följ gärna lagen via www.sportwik.com