Hallandsderby i herrarnas Grand Prix final

Falkenberg visade prov på god form när de tog sig till Grand Prix final genom att besegra Örkelljunga med 3-0 i set. Det bjuds nu på Hallandsderby i söndagens herrfinal då Falkenberg ställs mot redan finalklara Hylte/Halmstad.

I den andra herrsemifinalen för dagen så ställdes seriens tvåa mot trean då Örkelljunga och Falkenberg skulle göra upp om att få möta Hylte/Halmstad i söndagens Grand Prix final.

Det första setet var en jämn tillställning trots Falkenberg ledning från början till slut och setsiffrorna var ett resultat av att tre raka poäng avslutade setet 25-20 i Falkenbergs favör. Örkelljunga svarade upp i det andra setet och hade så mycket som 5 poängsledning vid 12-7 och 16-11. Ett block och fyra raka misstag i anfall skapade kontakt och från 21-20 var det Falkenberg som ledde fram till vinst 25-23.

Det tredje setet blev aldrig spännande då Örkelljungas spel föll ihop och Falkenberg, stärkta av det andra setets vändning, kunde spela ut och samtidigt lufta sin bänk i slutspurten. Vinstsiffrorna skrevs till 25-20, 25-23, 25-17. Landslagspassaren Dardan Lushtaku ledde sitt Falkenberg med en bred fördelning i anfall vilket tillsammans med ett bra blockspel skapade problem för Örkelljunga. Poängbäst blev Toma Vilimas i Örkelljunga med 21 poäng och i Falkenberg Jake Staahl och Darryl Shank på 9 poäng vardera.

Årets Grand Prix final blir nu ett rent Hallandsderby där ärkerivalerna Hylte/Halmstad och Falkenberg ställs mot varandra i Fyrishov klockan 16.30 under söndagen.

Matchstatistik