Guld till Engelholm

En otroligt svängig match slutade med vinst och guld till Engelholm. Hylte/Halmstad blixtrade stundtals till men orkade inte hela vägen och tappade guldet i femte setet. (27-25, 18-25, 25-21, 5-25, 12-15)

Första set bjöd på ett något ljummet spel från båda lagen, som turades om att leda smått över varandra utan att erbjuda särskild glans i övrigt. Andrea Jacobsson fick äran att avsluta det jämna setet med ett anfall från baklinjen, 27-25 och första set till Hylte/Halmstad. Sedan spelade Engelholm upp sig avsevärt, gjorde det stundtals väldigt svårt för sina motståndare att döda bollen och tog ett bekvämt överläge som endast förfinades mot slutet av setet innan vinsten med 18-25 var ett faktum.

Isabelle Haak storspel till trots tappade Engelholm lite initiativ i tredje set, något som Hylte/Halmstad förstås inte väntade länge med att ta vara på. Med bra spridning i anfallsspelet och bra upptäckning i försvaret kunde setet vinnas med 25-21. Matchen kunde dock knappast vara svängigare, i nästa set tog Engelholm omedelbart kommando och hade sanslösa 0-16 innan Hylte/Halmstad tog sitt första poäng. Spelet resten av setet blev därefter och vanns av Engelholm med 5-21.

– Jag tror luften gick ur Hylte/Halmstad lite grann, och det tog vi vara på, kommenterar Haak.

Stjärnan bärgade guldet

Om det fjärde setet knappast såg ut som det mellan två finalister i Grand Prix så var det femte betydligt jämnare. Hylte/Halmstad tog en tidig ledning som reducerades något av Engelholm, och vid sidbytet åtnjöt Hylte/Halmstad en knapp ledning med 8-7. Denna ledning höll sig inte, utan Engelholm ville mest och bärgade guldet med siffrorna 12-15.

– Det är andra året i rad vi vinner och det känns extra skönt detta år eftersom Hylte/Halmstad är ett grymt bra lag och vi vänder matchen till vinst från ett svårt läge, säger Isabelle Haak.

Engelholms vinst var en stor laginsats, men också en individuell show signerad en viss Haak. Med ett alldeles utmärkt spel tog hon 31 poäng, vann matchbollen och blev utnämnd till MVP efter det. Isabelle Haaks mest briljanta förmåga är nog hennes mycket höga lägstanivå, hon spelar med en mogenhet långt bortom hennes ringa ålder och visade under finalen vilken klass hon har med många spektakulära bollar. Men hon är noga med att inte kokettera om sin egen insats innan vidare firande sätter igång.

– Det är superkul för laget att vinna en sådan här turnering och det skapar självförtroende inför kommande matcher.

Matchstatistik