Hejapris i samarbete med Tillsammans för fler i rörelse

Under helgens Grand Prix finns många av landets vassaste volleybollspelare på plats för att hjälpa sina lag till framgång. Utöver ära, titlar och Europacupplatser har spelarna också chansen att tilldelas Hejapriset, som delas ut i samarbete med Svenska Spel. Varje vinnare får 5 000 kronor att donera till valfri volleybollförenings ungdomsverksamhet.

Rörelse är glädje, aktivitet och engagemang. Och forskningen talar sitt tydliga språk, fysisk aktivitet är viktigt för så väl unga som gamla. Svenska Spel tillsammans med Riksidrottsförbundet och specialidrottsförbunden driver projektet Tillsammans fler i rörelse där målet är att sänka tröskeln till rörelse. Svensk volleyboll har sedan 2017 stöttats genom projektet, så även under årets Grand Prix.

Förutom ära, titlar och Europacupplatser har varje enskild spelare som deltar på GP möjlighet att ta hem Hejapriset och 5 000 kronor att donera till valfri klubb vars verksamhet bidrar till att fler barn och ungdomar kommer i rörelse. Hejapriset delas ut av Volleybollförbundet med stöd av Tillsammans för fler i rörelse och Svensk Spel, till en spelare i varje semifinal som bidrar med positiv energi och har ett sportsligt beteende gentemot domare, motståndare och funktionärer.