Gislaved ovan derbyvinnare – säkrade GP-bronset

Gislaved spelade under söndagsmorgonen hem bronset i 2019 års upplaga av Grand Prix. Detta efter något av en skräll mot fjolårsfinalisten Hylte/Halmstad, som tvingades kapitulera i tre raka set.

Att Gislaved besegrar ärkerivalen Hylte/Halmstad hör inte till vanligheterna, men idag hände det. Och på vilket sätt sedan. GVK ägde matchen totalt i de två första seten och visade sedan styrka genom en imponerande vändning i slutet av den tredje akten, som också blev den sista.

Gislaveds lagkapten Stina Lindstam om matchen och GP-bronset:
– Vi hade väldigt bra energi, vi var väldigt positiva redan från början och pratade mycket om att det är viktigt med kroppsspråk. Vi vet att Hylte/Halmstad är starka psykiskt, men vi lyckades ta oss förbi det och vågade slå på alla bollar och peta aggressivt och spela aggressivt när vi tog defence. Det känns jättebra och är jättekul, jag hoppas att vi fortsätter på det här sättet som vi spelade nu för då kan vi komma långt i slutspelet också. Mest stolt är jag över lagandan, vi hade inte kunnat göra det här om det bara var en spelare som var stjärnan i laget. Utan det var verkligen alla i hela laget som bidrog, alla kämpade och alla var igång.

 

Hylte/Halmstads Jona Vigfusdottir om förlusten:
– Vi hittar inte vårt spel överhuvudtaget i de två första seten. Vi hittade det lite på slutet men inte så att det räcker till. Jag vet inte om förlusten från igår fortfarande sitter i huvudet…

Grand Prix-titeln är den mest prestigefyllda inom svensk elitvolleyboll, näst efter SM-titeln. Det är de fyra dam- respektive herrlag som rankar högst i tabellen efter halva Elitseriens grundserie som kvalificerar sig för Grand Prix, där en plats i Europacupspel ligger i potten. I damfinalen, som avgörs under eftermiddagen, är det regerande mästaren Engelholms VS och Örebro Volley som gör upp om guldet. På herrsidan spelar Linköping och Örkelljunga om bronset, medan Hylte/Halmstad och Falkenberg tampas om GP-titeln.

LIVESÄNDNINGAR – SÖNDAG 20 JANUARI
09.00 Bronsmatch dam: Hylte/Halmstad Volley vs Gislaveds VBK
11.30 Bronsmatch herr: Linköpings VC vs Örkelljunga VK
14.30 Final dam: Engelholms VS vs Örebro Volley
16.30 Final herr: Hylte/Halmstad Volley vs Falkenbergs VBK

FAKTA – GRAND PRIX 2019
Datum: 19-20 januari, 2019.
Plats/arena: Fyrishov, Uppsala.
Regerande mästare: Engelholm (dam), Linköping (herr)
Deltagande elitlag – dam: Engelholm, Örebro, Hylte/Halmstad, Gislaved
Deltagande elitlag – herr: Hylte/Halmstad, Linköping, Falkenberg, Örkelljunga
Länk söndagens livestream!

Officiell turneringssajt: [www.grandprixvolleyboll.se]www.grandprixvolleyboll.se.
Spelschema/resultat/statistik/livescore – dam
Spelschema/resultat/statistik/livescore – herr

Foto: Robert Boman.