Falkenberg tar hem bronset

Regerande GP-mästarna Falkenberg tar hem bronset efter en 3-0-vinst mot Sollentuna. 31-29, 25-15, 25-19 skrevs setsiffrorna till.

Det första setet i bronsmatchen visade sig vara en riktigt rysare. Efter många om och men visade Falkenberg rutin i sitt spel och tack vare ett serveess av Johan Gruvaeus kunde halläningarna till slut ta hem setet med 31-29. Falkenberg fick nu luft under vingarna och kunde spela hem både andra och tredje set med 25-15 respektive 25-19 efter stabilt spel.

”Jag är en vinnarskalle”

Morgonmatcher kan vara en utmaning, men det unga Falkenberg stod bevisligen pall:
– Det märktes att det var en morgonmatch i början. Vi har en seg start men kommer igång allt eftersom. Det är svårt med morgonmatcher, men vi gick verkligen in för att vinna och jag tycker vi sköter det bra. Alla i laget bidrar till denna vinsten men framför allt Johan Gruvaeus gör ett grymt jobb på centerpositionen. Det är alltid skönt att avsluta en turnering med en vinst. Jag är en vinnarskalle som alltid kämpar oavsett vilken match det är, säger passaren Victor Nielsen efter en stark insats som gav honom utmärkelsen som matchens lirare.

Jakob Molin i Sollentuna som tog flest poäng i Sollentuna och blev utsedd till lagets bästa spelare:
– Vi var taggade på att spela den här matchen och gick in med mycket energi i början. Tyvärr tappar vi flytet efter första setet. Det kändes som luften gick ur oss. Jag tycker dock att många av våra spelare gör ett bra jobb. Sen så krigade Falkenberg verkligen i försvar och hade det där lilla extra som krävdes för att vinna.

Runt lunchtid koras bronsmedaljörerna på damsidan, där länsrivalerna Lindesberg och Örebro gör upp. Senare i eftermiddag är sedan dags för GP-helgens höjdpunkt då det bjuds på dubbla Grand Prix-finaler.

För den som inte kan vara på plats under finaldagen finns möjlighet att se ALLA matcher – inklusive Senior-GP, Ungdomens GP och Veteran-SM – via Volleykanalen. Läs mer här!

SPELSCHEMA – SENIOR-GP – FINALDAGEN
09:00 – Bronsmatch herrar: Sollentuna 0-3 Falkenberg
11:30 – Bronsmatch damer: Lindesberg vs Örebro
14:30 – Finalmatch herrar: Hylte/Halmstad vs Linköping
16:30 – Finalmatch damer: Hylte/Halmstad vs Engelholm

Foto: falkenbergsbild.se
Text: Benjamin Engström

Spelscheman & resultat

09:00 – Bronsmatch herrar: Sollentuna 0-3 Falkenberg
11:30 – Bronsmatch damer: Lindesberg vs Örebro
14:30 – Finalmatch herrar: Hylte/Halmstad vs Linköping
16:30 – Finalmatch damer: Hylte/Halmstad vs Engelholm


Spelscheman och resultat från samtliga turneringar som avgörs under GP-helgen rapporteras via nedanstående länkar:
Ungdomens GP
Veteran-SM: Damer 35+Herrar 35+Herrar 50+
Senior-GP – damer,
Senior-GP – herrar

FAKTA – Grand Prix
Var? Fyrishov
När? 13-14 januari
Turneringar: Senior-GP, Ungdomens GP, Veteran-SM.
Arrangör: Uppsala VBS
Antal funktionärer: Ca 80