Falkenberg manövrerade ut serieledande derbyrivalen

Skillnaden mellan att spela hem ett brons och att lämna GP-helgen tomhänt är enorm. Det tycker till och med de regerande mästarna. Falkenbergs VBK revanscherade sig efter lördagens 0-3-förlust mot Sollentuna genom att 3-1-besegra derbyrivalen Hylte/Halmstad Volley under söndagsmorgonen.

HYLTE/HALMSTAD 1-3 FALKENBERG
(22-25, 15-25, 25-23, 22-25)
Poängbäst: Johan Gruvaeus (Falkenberg), 23 poäng. Jakob Wijk Tegenrot (Hylte/Halmstad), 16 poäng.
Matchens lirare (MVP): Johan Gruvaeus (Falkenberg), Jakob Wijk Tegenrot (Hylte/Halmstad).
Komplett matchstatistik

Falkenbergscentern Anton Ribom var på gott humör efter den säkrade bronspengen:

– Vi var mycket lugnare idag än igår. Jag tror att vi alla var lite övertaggade mot Sollentuna och det visade sig på helt fel sätt. Idag känner vi inte alls lika stor press. Det var enklare att spela helt enkelt. Det var ju morgonmatch så det kanske var som så att vi hade vaknat lite piggare än Hylte/Halmstad. De var inte alls med, så vi körde på med vårt spel utan problem. Ju längre matchen gick, desto bättre blev de och vi fick kämpa mer, samtidigt som våra egna misstag blev fler. Jag är väldigt nöjd med blockspelet idag, jämfört med igår då vi bara hade ett enda block. Igår kändes det som att allt var förlorat, men efter den här matchen känns det givetvis mycket bättre. Det är något att bygga vidare på inför SM-slutspelet.

Hylte/Halmstad klev in i Grand Prix som obesegrade under volleybollsäsongen 2019/20. Nu åker laget hem med två raka förluster. Spikern Peter Lundgren sätter ord på besvikelse:

– Tråkigt att förlora. Vi sa till varandra innan matchen att vi skulle försöka göra det bästa av situationen, men det är svårt att spela en bronsmatch och att hitta den rätta energin. Man får tvinga fram den på ett annat sätt än vanligt. Det blev bättre ju längre matchen gick, men sammantaget var det ingen jättebra insats från vår sida. Stundtals var det bra volleyboll, det blir så om alla ger 100 procent. Vi tar med oss de två sista seten, där spelar vi helt okej. Vi var inte här för att spela om bronset. Så är det bara. Vi var väldigt besvikna efter gårdagens förlust, så jag skulle ljuga om jag sa att det var lätt att ladda om. Vi var obesegrade fram till Grand Prix och har varit laget att slå. Framåt nu så börjar det i träningslokalerna. Nu vet vi att om spelar vi inte på topp så är det lag bakom som har steppat upp sedan seriestarten och som är redo att utmana.

Grand Prix-titeln är den mest prestigefyllda inom svensk elitvolleyboll, näst efter SM-titeln. Det är de fyra dam- respektive herrlag som rankar högst i tabellen efter halva Elitseriens grundserie som kvalificerar sig för Grand Prix, där ära, prispengar och en Europacupplats står på spel.

Samtliga av söndagens fyra medaljmatcher livesänds av Sportsground på www.grandprixvolleyboll.se. Läs mer nedan!

Foto: Robert Boman

Alla matcher livesänds

Tycker du precis som vi att volleyboll är världens bästa TV-sport? Då har du något att se fram emot i helgen! För den som inte kan ta sig till helgens volleybollfest finns nämligen möjlighet att se samtliga Senior-GP-matcher via livestream, här på www.grandprixvolleyboll.se!

Lagom till GP och den högintressanta grundserieavslutningen i Elitserien har vi tillsammans med Sportsground tagit fram Elitpaketet som ger köparen chansen att säkra upp samtliga åtta Grand Prix-sändningar samt resterande nio sändningar från grundserien. Det totala antalet livesändningar som ingår i Elitpaketet uppgår alltså till 17, men ytterligare grundseriematcher kan tillkomma och då givetvis utan extra kostnad för den som köper paketet.

Elitpaketet kostar endast 298 kr och är därmed ett högst prisvärt alternativ till pay per view-lösningen där sändningarna kostar 69 kr/st. Totalt värde på Elitpaketet uppgår till minst 1173 kr. För den som vill köpa enskilda matcher för 69 kr/st erbjuds givetvis också den möjligheten. Som komplement till Elitpaketet och pay per view-sändningarna finns också dagspaket för såväl lördagens som söndagens GP-matcher. Ett dagspaket kostar 98 kr och inkluderar samtliga fyra GP-matcher som spelas den aktuella dagen, men då ingår alltså inte den andra GP-dagen och inte heller kommande elitseriesändningar.

Så köper du ett paket

Via den här länken kan läsa mer och köpa våra TV-paket. När du genomfört köpet får du en värdekod som du kan lösa in för att se matcherna som ingår i det valda paketet. Koden är en värdehandling, spara den på ett säkert sätt.

KÖP PAKET
– Elitpaketet – 17 matcher (8 GP- + 9 elitseriesändningar)
– Lördagspaketet – 4 Senior-GP-matcher (semifinaler) 18/1
– Söndagspaketet – 4 Senior-GP-matcher (brons- & finalmatcher) 19/1

Där och då sänds matcherna

Grand Prix-matcherna som ingår i Elitpaketet och som sänds på www.grandprixvolleyboll.se:
18 januari – 10:00 | Semi 1 (h) Sollentuna vs Falkenberg
18 januari – 12:30 | Semi 2 (h) Hylte/Halmstad vs Örkelljunga
18 januari – 15:30 | Semi 1 (d) Örebro vs Sollentuna
18 januari – 18:00 | Semi 2 (d) Engelholm vs Hylte/Halmstad
19 januari – 09:00 | Bronsmatch herrar
19 januari – 11:30 | Bronsmatch damer
19 januari – 14:30 | Finalmatch herrar
19 januari – 16:30 | Finalmatch damer

Elitseriematcherna som ingår i Elitpaketet och som sänds på www.elitserienvolleyboll.se:
25 januari – 15:00 | Svedala vs Lund (d)
25 januari – 17:30 | Lund vs Vingåker (h)
26 januari – 16:00 | Engelholm vs Sollentuna (d)
1 februari – 14:30 | Sollentuna vs Hylte/Halmstad (h)
1 februari – 17:00 | Sollentuna vs Hylte/Halmstad (d)
2 februari – 17:00 | Falkenberg vs Habo (h)
8 februari – 15:00 | Värnamo vs Svedala (d)
9 februari – 16:00 | Södertelge vs Sollentuna (h)
16 februari – 17:00 | Falkenberg vs Hylte/Halmstad (h)